sēnes zupa krēmzupa pusdienas rudens septembris
Foto: Shutterstock
Ārā purina dzestrs vējš, saulīte ar zobiņiem liecina par to, ka iestājusies atvasara, bet tuvojošās kartupeļu talkas nozīmē tikai vienu – ir septembris. Un, tāpat kā citus mēnešus, arī šajā mēs turpinām domāt un priecāties par dažādajām garšīgajām veltēm, ko nobaudīt. Ko ēdīsim šomēnes?

Joprojām dedzīgi turpinām sēņot un meklēt to īsto vietu, kur baravikas sastājušās rindiņās viena aiz otras. Un ne tikai baravikas – zupās savārītas un burciņās iemarinētas tiks arī visas citas ēdamās sēnes, jo šis laiks ir jāizbauda! Tāpat noteikti nevaram aizmirst, ka nu jau sakņu dārzeņi zemē ir pietiekami nobrieduši un gaida to brīdi, kad aiz lakstiem tiks izrauti, noskaloti un pagatavoti visdažādākajos veidos.

Kā būtu ar spēcinošiem biešu salātiem vai krāsnī ceptiem burkāniem? Vai kartupeļu kūku, sacepumu, ruleti un biezeni? Šie gardumi pavisam noteikti ir tie, kas septembri padarīs jaukāku. Un kur nu bez āboliem! Tie beidzot ir kokos nosārtojušies un ar skaļu blīkšķi krīt no ābelēm, nevarēdami vien sagaidīt, kad tiks uz kādas plātsmaizes vai ievārījuma burciņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!