cepti kartupeļi
Foto: Shutterstock
Brangie tupeņi katram latvietim ir goda vietā – pastāv pat pārliecība, ka, ja mājās nav kartupeļu, tad nav, ko ēst. Šim teicienam nevar nepiekrist, jo no vienkāršā dārzeņa var pagatavot tik daudz un dažādu maltīšu, ka atliek vien nobrīnīties. Lai atrastu gatavošanas iedvesmu, "Tasty" izvēlējās 12 variantus, kā kartupeļus likt lietā jau šovakar!

Sāksim ar vienkāršām lietām – kartupeļus itin viegli ir gatavot cepeškrāsnī. Tos var sagriezt daiviņās, ievīstīt folijā vai pagatavot no tiem gardu sacepumu. Bet – vai esi iedomājies, ka no kartupeļiem sanāks gardas kotletes, kūka un pat rulete, kas pildīta ar dievīgām, apceptām sēnēm? Un neapstāsimies pie tā vien – ja neesi vēl sadūšojies, tad kaut reizi jāpamēģina mājās pagatavot lietuviešu nacionālo ēdienu – cepelīnus. Lai garšīgi!

Kartupeļu kotletes jeb plācenīši

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!