Omletes gatavošana it nemaz nav grūta – atliek vien sakult olas, pievienojot tām pienu vai saldo krējumu, un papildināt ar garšvielām pēc savas gaumes. Kad pamata recepte apgūta, vari ķerties pie jau sarežģītākām lietām – omletes ar sieru, zaļumiem, dārzeņiem un sēnēm. Bet, ja uz pannas ceptā omlete šķiet garlaicīga, pamēģini omleti pagatavot krūzītē, mafinu pannā vai cept cepeškrāsnī. Lai labi garšo!
Kabaču 'frittata' jeb biezā omlete
Sātīga cepeškrāsnī cepta omlete ar kabačiem jeb biezā "frittata". Tā atšķiras no parastās omletes, jo sastāvdaļas tiek sajauktas pannā, bet omleti pabeidz cept krāsnī.
Vēlo brokastu 'frittata' ar jaunajiem kartupeļiem, bekonu un sēnēm
Arī brokastis var būt sātīgas! "Fritatta" ir itāļu brokastu maltīte, kuru gatavo pannā. Vizuāli tā ir līdzīga omletei, tomēr sastāvdaļu ziņā tā ir daudz bagātīgāka.
Omlete krūzītē ar avokado un sieru
Šīs būs vienas neparastas brokastis – mikroviļņu krāsnī pagatavota omlete, kas būs gatava trīs minūšu laikā. Pagatavotās olas lieliski papildinās avokado un kāda dārzeņa gabaliņi, kas pārbērti ar sarīvētu sieru.
Kartupeļu un puravu omlete
Sātīga kartupeļu un puravu omlete, ko baudīt ne vien brokastīs, bet arī kādā citā maltītē dienas laikā. Ja omleti vēlies nedaudz citādāku, to var cept arī cepeškrāsnī un papildināt ar rīvētu cieto sieru.
Sātīgā omlete ar pākšu pupiņām un sieru
Omlete, kas domāta nevis rīta cēlienam, bet gan pusdienām vai vakariņām. Recepti piedāvā Ieva, viena no Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa dalībniecēm.
Pildītā omlete ar bekonu un sieru
Brīvdienas nav iedomājamas bez sātīgām un nesteidzīgām brokastīm, tieši tāpēc omlete ir tas, kas vajadzīgs izsalkušajiem. Kraukšķīgais bekons, kūstošais siers un svaigie zaļumi garnējumā sagādās krietnu enerģijas devu lieliskam dienas sākumam.
Cepeškrāsnī cepta omlete ar malto gaļu
Vienkārši, ātri un sātīgi, perfekts vakariņu vai pusdienu ēdiens aizņemtai dienai. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.
Fiksā un pavisam vienkāršā omlete
Šī omlete būs īsti laikā, kad ir vēlme pēc neapstrīdamas klasikas. Viss, kas vajadzīgs, ir pāris olas, garšvielas un zaļumi garnēšanai. Viegli un ātri!
Spēcinošā brokastu omlete ar zaļumiem mafinu izskatā
Atraktīvs veids, kā baudīt brokastu omleti – izcep to mafinu pannā! Sakul olas, pievieno papriku, tomātus, šampinjonus un zaļumus, un lej individuālās porcijās. Ar 12 omletes gabaliņiem pietiks, lai pabarotu visu ģimeni.
Grieķu omlete ar olīvām
Olīvas, fetas siers, olas, piens, nedaudz spinātu un sīpols. 10 minūtes, lai sagatavotu produktus, 20 minūtes cepšanai. Un aromātiska grieķu omlete gatava - labu apetīti!
Omlete vācu gaumē
Omlete vācu gaumē brangām brokastīm visai ģimenei.
Omlete provansiešu gaumē
Omlete provansiešu gaumē ar tomātiem, puraviem un baziliku.
Pufīga pildītā omlete ar kūpinātu lasi un krēmsieru
Reizēm gadās, ka jau pēc pamošanās jūties tik ļoti noguris, ka, lai saņemtos ikdienas gaitām, nepieciešamas sātīgākas brokastis. Izmēģini šo pufīgo omleti, kas pildīta ar krēmsieru un kūpinātu lasi.
Omlete ar sēņu un tomātu pildījumu
Labam un sātīgam dienas sākumam - garda omlete, kas pildīta ar sēnēm un tomātiem.