Šis būs īstais brīdis patukšot no laukiem atvesto sezonas dārzeņu krājumus. Liec lietā kartupeļus, tomātus, kāpostus, kabačus, patisonus, sīpolus, selerijas saknes, ķirbjus, saldos piparus, u.tt., lai uztapinātu gardus un sātīgus sautējumus, vienkāršas zupas un dažnedažādus svaigos salātus. Turi pa rokai arī nevaļīgas mājsaimnieces "ātro palīdzību"- rīsus, griķus, kuskusu, bulguru un makaronus, kurus papildinot ar vistas, tītara vai malto gaļu, visa ģimene ātri vien varēs baudīt gardu maltīti.
Ja no rīta nepaslinkosi un veltīsi minūti sava dārgā laika, lai pārlietu ar ūdeni pupiņas, grūbas vai šķeltos zirņus, tad vakarā tas atmaksāsies ar uzviju, jo laiks, ko pavadīsi gatavojot vakariņas, būs sarucis līdz minimumam, turklāt šķiroties no pavisam nenozīmīgas naudas summas. Nebaidies piešķirt ēdienam garšu, eksperimentējot ar garšvielām. Piemēram, pamēģini spageti pēc nokāšanas pievienot nedaudz sviesta, šķipsnu sāls un karija pulveri (tici vai nē, bet bērni ir sajūsmā par šo garšu kombināciju), vai šķietami vienkāršās grūbas iecelt saulītē, pievienojot tām dāsnu karoti pesto. Ja tava pieliekamā krājumos būs arī tomātu pasta, pāris citroni (citrona miziņa spēj atsvaidzināt pat visvienkāršākā sautējuma garšu), paciņa kausētā siera, ko pievienot dārzeņu zupai un zaļumu buntīte, tad vakariņu pagatavošana nesagādās nekādas problēmas, it īpaši, ja smelsies iedvesmu no mūsu sarūpētā recepšu apkopojuma.