Izvēlies tādus ābolus, kas vislabāk garšo – dzidros, rudens ābolus vai citu šķirni – un papildini to svaigumu ar garšvielām. Āboliem piestāvēs gan klasiskais kanēlis, gan malts muskatrieksts, gan mazliet maltu krustnagliņu. Galvenais – nevajag baidīties eksperimentēt! Tas pats attiecas uz mīklu veidu. Pārbaudītu vērtību cienītājiem patiks kefīra mīklas plātsmaizes vai mannas sacepums ar āboliem, kas neliek vilties.
Bet tiem, kas meklē kādu neparastāku recepti, iesakām pamēģināt ābolkūku ar bezē cepurīti, kādu drumstalu pīrāgu vai gaisīgu ābolkūku, kas skaisti pacelsies. Ja pirksti veikli un uzskati, ka desertam jābūt arī skaistam, tad pagatavo ābolu rožu pīrāgu. Tas priecēs ne vien acis, bet arī vēderu. Lai garšīgi!
Ābolu un bumbieru pīrāgs, kam nevajag formu
Ābolu un bumbieru pīrāgs, kuru varēsi pagatavot, pat ja mājās nav īpašu formu. Ja vēlies, izmanto tikai ābolus vai tikai bumbierus.
Kārdinošā ābolu kūka
Klasiskai ābolu kūkai ar kanēļa un skābā krējuma virskārtu pretoties ir grūti. Šis ir gardums, kuru varam baudīt visu gadu, neatkarīgi no sezonas.
Ātrā kārtainās mīklas ābolmaizīte tikai no trim sastāvdaļām
Ja mājās ir tikai saldētas kārtainās mīklas paciņa, divi āboli un mazliet ābolu ievārījuma, arī no šīm trim sastāvdaļām sanāks lielisks deserts. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi!
Ābolu kūka ar Filadelfijas siera un olbaltumu cepurīti
Garda smilšu mīklas ābolkūka ar gaisīgu Filadelfijas siera un olu baltumu cepurīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Evija Šimanovksa, kura to iesūtījusi "Mana gardākā recepte ar Philadelphia sieru" konkursam.
Gaisīga ābolu kūka
Gaisīga ābolu kūka – pavisam vienkārša un tiešām garda. Kūkas mīkla būs īpaši gaisīga, bet katrs nokostais gabaliņš kusīs mutē.
Dzērveņu un ābolu drumstalkūka
Rudenīgs kārums ar dzērvenēm un āboliem, papildināts ar trauslajām sviesta un auzu pārslu drupačām. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas dzērvenes, kā arī to vietā var izmantot brūklenes.
Ābolkūka ar bezē 'cepurīti'
Garda un rudenīga ābolkūka ar gaisīgu bezē virskārtu, ko Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska. Šī ir viena no receptēm, kas piedalījās Cālis.lv un Zoombook rīkotajā recepšu konkursā.
Ābolu biskvītkūka ar karameļu mērci
Burvīga, maiga ābolkūka ar pikantu kanēļa garoziņu. To pasniedz ar karameļu mērci, kurai pievienots nedaudz jūras sāls. Tas mērci padarīs īpaši gardu un šoreiz parastā galda sāls nedos pareizo garšu. Dotais produktu daudzums piemērots kūkai, kuras diametrs ir aptuveni 20 cm.
Ābolmaize ar valriekstiem
Burvīga ābolkūka, kuras garšu bagātinās citronu sula un drupināti valrieksti. Piemērota nelielām viesībām un mājīgai ģimenes pasēdēšanai ar tēju un siltu, smaržīgu abolkūkas gabaliņu.
Ābolu un kanēļa tējas kūka ar karameļu mērci
Rudens sezonā, kad par ābolu ražu nudien nevar sūdzēties, noteikti jāizcep ābolu kūka. Tā ir tradīcija, no kuras nevajag atteikties. Iespējams, katram ir sava tradicionālā recepte, taču es esmu iecienījusi katru gadu pamēģināt ko jaunu, tāpēc šoreiz dalos ar savu recepti, kas īpaša ar kanēļa biskvītu un sulīgo ābolu virskārtu, taču to visu divtik gardu padara pašu gatavotā karameļu mērce un skābenās brūklenes, kas ideālajā gadījumā ir pašu lasītas. Pagatavojot šo recepti, mājoklis smaržos tā, ka, iespējams, pat kaimiņi pieteiksies ciemos uz kūkas baudīšanu, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!
Kūka ar āboliem un mellenēm
Kurš gan spējīgs pretoties tādam kārumam kā kūka? Kur nu vēl vairāk, ja tajā iecepti garšīgi āboli un mellenes. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
Ābolu rožu pīrāgs
Vasaras noslēgumam un rudens sākumam atbilstošs, gards ābolu pīrāgs, kas izdaiļots ar trauslām ābolu rozītēm. Recepti piedāvā bloga LostinPattern.com autore Brigita Dambe, kura iesaka to baudīt rāmos rudens vakaros ar kādu melnās tējas krūzi.
Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci
Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!
Franču klasiskā ābolmaizīte
Ābolmaizīti var cept kā vienu lielu tarti vai kā vairākas nelielas kūciņas. Ja cep atsevišķas maizītes, no mīklas izgriež vēlamā lieluma apli, paceļot uz augšu nelielas maliņas.
Ātrā baltmaizes - ābolu šarlote
Ābolu šarlote no kukuļa baltmaizes.
Mannas - ābolu sacepums
Mannas - ābolu sacepums, ko vari baudīt ar bezpiedevu jogurtu vai skābu krējumu, bet īpaši gards tas būs, ja pasniedzot pārliesi ar ābolu sīrupu vai vaniļas mērci.
Ābolu pīrāgs ar saldējumu
Siltais un aromātiskais ābolu pīrāgs lieliski kontrastē ar plombīra saldējumu - ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti garšīgs deserts.
Ātrā kefīra mīklas plātsmaize ar āboliem
Ātrā kefīra plātsmaize ar āboliem garšos gan lielajiem, gan mazajiem dzīves un rudens baudītājiem.
Ātrais ābolu pīrāgs zviedru gaumē
Rudens ir ābolu ražas laiks, un viens no to gardākajiem pagatavošanas veidiem ir ābolu pīrāgs. Kā zināms, viss vienkāršais ir ģeniāls, un tieši šāda pieeja pīrāga pagatavošanā ir arī zviedriem - viss, kas tev vajadzīgs, būs stunda laika un nelielas nostādnes, kas nevainojamu ābolu pīrāgu ļaus pagatavot pat kulinārei - iesācējai.
Ābolu un kanēļa drumstalu pīrāgs
Klasiskais ābolu drumstalu pīrāgs modernajā versijā ar auzu pārslām un brūno cukuru.
Paradīzes ābolkūka ar vaniļu
Paradīzes ābolkūka - garantēta uzslava saimniecei.