ābolu plātsmaize, pīrāgs, kūka, deserts, rudens
Foto: Shutterstock
Kas gan būtu košais septembris bez sārtiem un sulīgiem āboliem, kas tā vien gaida, kad tiks noplūkti no ābeles zara. Tāpēc "Tasty", svinīgām fanfarām skanot, pasludina ābolkūku, ābolmaizīšu, ābolu plātsmaižu, drumstalkūku un pīrāgu sezonu par atklātu! Ķeries vien pie miltu pakas, ābolu klēpja un steidz pagatavot visgardāko no 21 receptes, ko esam izvēlējušies.

Izvēlies tādus ābolus, kas vislabāk garšo – dzidros, rudens ābolus vai citu šķirni – un papildini to svaigumu ar garšvielām. Āboliem piestāvēs gan klasiskais kanēlis, gan malts muskatrieksts, gan mazliet maltu krustnagliņu. Galvenais – nevajag baidīties eksperimentēt! Tas pats attiecas uz mīklu veidu. Pārbaudītu vērtību cienītājiem patiks kefīra mīklas plātsmaizes vai mannas sacepums ar āboliem, kas neliek vilties.

Bet tiem, kas meklē kādu neparastāku recepti, iesakām pamēģināt ābolkūku ar bezē cepurīti, kādu drumstalu pīrāgu vai gaisīgu ābolkūku, kas skaisti pacelsies. Ja pirksti veikli un uzskati, ka desertam jābūt arī skaistam, tad pagatavo ābolu rožu pīrāgu. Tas priecēs ne vien acis, bet arī vēderu. Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!