Ar ko tad atšķiras mazie kēksiņi no prāvā, apaļā vai garenā kēksa? Galvenokārt, ar gatavošanas principu un formu – mafini vienmēr tiek gatavoti nelieli un apaļi, lai nelielu kūciņu varētu paņemt rokās un kāri iekosties tajā. Taču nevajadzētu mafinus jaukt ar glazūrkēksiņiem, jo mafini ir nedaudz sausāki, ar piedevām, kas paslēpušās to vidū, un glazūrām, kas papildina mafinu, nevis nomāc tā garšu.
Nav vienas formulas, kādai jābūt ideālajai mafinu mīklai. Galvenais, lai tā ir pietiekami bieza (to var panākt ar kefīra, jogurta un paniņu palīdzību), bet galarezultāts – gaisīgi kēksiņi. Un garšas, tās garšas! Mafinus vari izcept klasiskus vaniļas, banānu, sulīgus šokolādes, aveņu, melleņu, auzu pārslu un kādus tik vēl ne. Tāpēc droši var teikt, ka recepte pielāgojas tam, kas ir mājās.