sautējums dārzeņi pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Kad kabaču pankūkas esam noēdušies un vilināt sāk sātīgākas maltītes, skaidrs – ir klāt rudens. Un kas gan vēl vairāk varētu piestāvēt rudenim, ja ne sautējumi. Dārzeņu vai gaļas, ar kāpostiem, burkāniem, kartupeļiem, vistas fileju vai liellopa gaļas gabaliņiem, kas sagriezti stroganovā. Viena lieta, par ko var pārliecināties atkal un atkal – tā ir ideālā maltīte vakariņām, kad ļoti gribas ēst.

Tāpēc izvēlējāmies 19 receptes no "Tasty" plašās pavārgrāmatas, kas palīdzēs pāriet uz rudens garšu ēdienkarti. Tas var būt ātrais sautējums ar kabačiem, ķirbjiem un tomātiem. Vai pamatīgāks, ar kartupeļiem, kārdinošiem un mīkstiem liellopa gaļas gabaliņiem un kāpostiem. Galvenais, lai visas sastāvdaļas būtu proporcionāli savienotas un pagatavotas vienā lielā katlā.

Lai sautējums būtu perfekts, pirms tā gatavošanas jāņem vērā dažas lietas. Piemēram, izvēlies pamata garšas. Ja gatavo cūkgaļas sautējumu, tad tam piestāvēs sīpoli un āboli. Liellopa gaļas sautējumam derēs lauru lapas, rozmarīns un olīvas. Pupiņu un dārzeņu sautējumiem – svaigi garšaugi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!