Tāpēc izvēlējāmies 19 receptes no "Tasty" plašās pavārgrāmatas, kas palīdzēs pāriet uz rudens garšu ēdienkarti. Tas var būt ātrais sautējums ar kabačiem, ķirbjiem un tomātiem. Vai pamatīgāks, ar kartupeļiem, kārdinošiem un mīkstiem liellopa gaļas gabaliņiem un kāpostiem. Galvenais, lai visas sastāvdaļas būtu proporcionāli savienotas un pagatavotas vienā lielā katlā.
Lai sautējums būtu perfekts, pirms tā gatavošanas jāņem vērā dažas lietas. Piemēram, izvēlies pamata garšas. Ja gatavo cūkgaļas sautējumu, tad tam piestāvēs sīpoli un āboli. Liellopa gaļas sautējumam derēs lauru lapas, rozmarīns un olīvas. Pupiņu un dārzeņu sautējumiem – svaigi garšaugi.
Svarīga ir arī secība, kādā produkti tiek ievietoti katlā. Sakņu dārzeņi, kas jāgatavo ilgāk, vienmēr jāieliek katlā vispirms. Mīkstākos kabačus vai ķirbjus pievieno vēlāk. Bet gaļu, lai tā nebūtu ilgi jāgatavo, sagriez mazākos gabaliņos. Sastāvdaļu sautēšanai izvēlies buljonu – tas maltītei piešķirs daudz izteiksmīgāku garšu, nekā vienkāršs ūdens. Un neaizmirsti par garšvielām!
Lai labi garšo!
Ātrais vistas, kabaču un burkānu sautējums
"Kad nav daudz laika – vienmēr ķeros pie vieglas, gardas vistas, burkānu un kabaču maltītes," par savu veikumu raksta Zane Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā.
Lēcu sautējums ar ķirbi un desiņām
Sātīgām vakariņām – sautējums ar ķirbi, lēcām un gardo desiņu kupātu ripiņām. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Olga Elste, kura piedalās vakariņu recepšu konkursā.
Veģetārais pupiņu sautējums
Ja ledusskapī aizķērusies bundžiņa konservētu pupiņu, konservētu tomātu, kukurūza un kāds sīpols vai puravs, tad sātīga un sildoša pusdienu vai vakariņu maltīte ir garantēta.
Sātīgais un sildošais dārzeņu sautējums ar kokosriekstu pienu
Līdz ar pirmajām patiesi aukstajām ziemas dienām, rodas vēlme vakariņās pasniegt kaut ko sildošu un sātīgu, un šādam kārdinājumam nevajag pretoties. Tā kā pēc svētkiem šķiet, ka gaļa baudīta par daudz, tad dārzeņu ēdieni atslodzei ir tieši laikā. Tāpēc padalos ar savu iecienīto sautējuma recepti, kas varbūt nav tā fotogēniskākā, tomēr neliek vilties nevienā gatavošanas reizē.
Liellopa gaļas sautējums krējumā ar kartupeļiem un burkāniem
Burvīgs, sildošs ziemas ēdiens. Brīvākā dienā izsutina lielāku katlu un ģimene būs nodrošināta ar pusdienām vai vakariņām vairākām dienām. Daļu var sasaldēt un izmantot nevaļīgākā dienā. Ēdiena gatavošanai ļoti piemērots būs čuguna katls, bet gaļu var sutināt jebkurā cepešformā, gatavošanas laikā to nosedzot ar vairākās kārtās salocītu foliju.
Liellopa gaļas un ķirbja sautējums ar kariju
Ķirbju laiks klāt! Ja domā, kā pārstrādāt pašu vai lauku radu dārzā nobriedušo milzu ogu, un garšo karijs, šī ir recepte, kas jāizmēģina! Vēl gardāks būs, ja izmantosi sviesta ķirbi.
Vistas sautējums ar sēnēm un tomātiem
Vīnā un konservētos tomātos sautēta vista garantē neierastu un lielisku garšu.
Vienkāršais dārzeņu sautējums ar vistu un zaļajiem zirnīšiem
Pavisam vienkārši pagatavojams dārzeņu sautējums ar vistas gaļu un zaļajiem zirnīšiem maigā skābā krējumā mērcē, kas garšo gluži kā bērnībā!
Dārzeņu sautējums ar frikadelēm un pupiņām
Ideja par dārzeņu sautējumu ar frikadelēm radās, kad bērni vakariņās pieprasīja frikadeļu zupu, bet vīrs iebilda, ka zupa, lūk, neesot ērta līdzņemšanai uz darbu. Šo varētu nodēvēt par ideālu kompromisu, kas bija pa prātam visiem un noteikti arī turpmāk ieņems vietu mūsu ģimenes ēdienkartē kā ātrs un garšīgs darbdienu vakariņu risinājums.
Liesais kabaču-tomātu sautējums ar adžiku – gatavs 15 minūtēs
Kamēr pannā uzkarst lāsīte eļļas, veikli sagriez dārzeņus gabalos. Tad atliks tikai tos strauji apcept, pikantumam pievienot adžiku un jau pavisam drīz varēsi mieloties ar garšīgu sautējumu, kas nekaitēs arī slaidajai līnijai.
Jauno kāpostu un sīpolu sautējums pannā
Pavisam ātra un vienkārša recepte vasaras vakariņām no sērijas "kad algas diena tikai aizparīt, bet mājās nekā nav". Savu vakariņu recepti atsūtījusi Elza.
Kartupeļu un ķirbju sautējums ar vistas gaļu
Gards dārzeņu sautējums ar vistas gaļas gabaliņiem. Lai dārzeņi saglabātu garšu un formu, tos nepārsautē.
Cūkgaļas sautējums ar burkāniem un zirnīšiem sinepju mērcē
Vienkārši pagatavojams, sātīgs un gards cūkgaļas sautējums ar burkāniem un zirnīšiem pikantā krējuma – sinepju mērcē. Garšos lieliski gan ar kartupeļiem, gan rīsiem, griķiem vai makaroniem.
Ziedkāpostu un burkānu sautējums ar ingveru
Sildošs ziedkāpostu un burkānu sautējums ar pikantām garšvielām – ingveru, koriandru, kariju un kurkumu. Lieliska un viegla veģetārā maltīte pusdienām vai vakariņām.
Vienkāršais kartupeļu un ķirbju sautējums
Sātīgs un vienkārši pagatavojams kartupeļu un ķirbju sautējums. Tas lieliski garšos lieliem un maziem ēdājiem gan kā piedeva, gan kā pamatēdiens.
Ātrais dārzeņu sautējums ar fenheli, tomātiem un pupiņām Toskānas gaumē
Gards dārzeņu sautējums itāliešu labākajās tradīcijās – fenhelis tā vien sauc pēc Toskānas un saules. Papildinājumā ar burkāniem, seleriju un tomātiem recepte liks siekalām saskriet mutē un pusdienās vai vakariņās pagatavot šo vienkāršo ēdienu.
Piparu, kabaču un maltās gaļas sautējums 'It kā pildīti pipari'
Dārzeņu sautējums, kas pēc garšas atgādina pildītos piparus vai kabačus – man sanāca nu ļoti garšīgi, labāk kā īstie pildītie pipari un kabači!
Ratatujs jeb dārzeņu sautējums franču gaumē
Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.
Dārzeņu sautējums ātrām pusdienām vai vakariņām
Aromātisku veģetāru maltīti iespējams pagatavot jebkurā gadalaikā, izmantojot saldētus dārzeņus. Lieti noder veikalos nopērkamie saldēto dārzeņu maisījumi - kombinācijas ir tik dažādas, ka sev piemērotāko atradīs jebkurš! Saldētie dārzeņi "atsvaidzinās" un lieliski papildinās nedaudz apnikušo kartupeļu garšu.