Diez vai jaunieši būs sajūsmā par dārzeņu krēmzupu vai svaigiem lapu salātiem, arī par glaunām uzkodām, kur izmantotas kaut dārgākās tīģergarneles vai ikri, nesajūsminās jauniešus. Tiem patīk vienkāršas lietas, un to noteikti var attiecināt arī uz ēdienu.
Skaidrs, ka kuplāka bariņa piebarošanā jāizvairās no piņķerīgu un laikietilpīgu ēdienu gatavošanas. Tā vietā izvēlies kaut ko tādu, kas neprasa ilgus sagatavošanās darbus vai arī vairāku stundu gatavošanu. Rasols, burgeri, krāsnī cepti vistu spārniņi, vistas nageti, picas vai karstmaizes – lūk, tas ir ēdiens, ko labprāt sagaidītu jaunieši ballītē! Kas attiecas uz saldajiem ēdieniem, mafini, kāda vienkārša kūka, piemēram, siera, eklēri vai vēja kūkas varētu labpatikt jauniešiem, bet oriģinālākm galda klājumam izvēlies keikpopus vai glazūrkēksiņus. No dzērienu klāsta papildini galdu ar kādu pašgatavotu limonādi, arī tai recepti atradīsi ''Tasty'' pavārgrāmatā.
Liellopa gaļas burgeri, ko pagatavot mājās
Sātīgs liellopa maltās gaļas burgers ar tomātiem, sarkanajiem sīpoliem un saldo kukurūzas mērci. Ātrā uzkoda, kuru pagatavot mājās – patiks kā mazākajiem ēdājiem, tā pieaugušajiem.
Vistas spārniņi ar ķiplokiem
Gardi vistas spārniņi saldenā ķiploku, medus un sojas mērces glazūrā. Lielisks variants vienkāršām vakariņām, kas pabaros visu ģimeni.
Mājas ķiršu limonāde
"Mamma, šī limonāde ir tā kā ķiršu kola!" nogaršojuši šo dzērienu, izsaucās bērni. Un viņiem taisnība, jo šefpavārs Lauris Aleksejevs, kurš esot šīs receptes autors, tieši tā arī nosaucis. Izmēģinājām un atzinām par labu esam. Noteikti atkārtosim vēl, jo ķiršu vēl daudz. Tiesa, atkāpāmies no receptes oriģināla, samazinot cukura daudzumu, jo šķita – būs par daudz.
Klasiskie 'Žagariņi'
Gardie bērnības našķi – "žagariņu" cepumi. Tik gardi un saldi, it īpaši ja tos pārkaisa ar pūdercukuru. Gatavoti pēc "Cāļa virtuves" fotoreceptes.
Peperoni un čili plātsmaize ar kazas sieru
Silta, sātīga, nedaudz asa un pat sāļa – plātsmaize no kārtainās mīklas, kurai pa virsu izklāts gards čili džems, tomātu šķēlītes, peperoni ripiņas un kazas siers. Sastāvdaļas šo kulināro brīnumu stipri pietuvina picai, taču dēvēsim to par sāļo kūku.
Cukīni salmiņi mīklas panējumā
Nedaudz īpaša uzkoda, ar kuru aizstāt frī kartupeļus reizēs, kad grūti pretoties to kārdinājumam. Tiklīdz pamēģināsi šos fritētos brīnumus – gaisīgā mīklā panētus cukīni, kurus tā vien gribas saukt par maziem kabačiem – aizmirsīsi, ka tādi kartupelīši eksistē. Garantējam, ka šī kļūs par tavu jauno, mīļāko uzkodu!
Siera kūka ar mellenēm atvasaras baudīšanai
Lai vai kā negribētos to atzīt, tomēr gada karstākā sezona pietuvojusies izskaņai, un 1. septembris jau klauvē pie durvīm. Taču septembra pirmā diena ir svētki, un kas gan būtu svētki bez kūkas? Neatkarīgi no tā, vai 1. septembris jūsmājās ir svētku diena vai nē, šī kūkas recepte ir tā vērta, lai to pagatavotu un gardu muti notiesātu gabaliņu, vai pat divus.
Ciabata ar picas virskārtu
Pavisam ātri pagatavojamas picas maizītes uzkodām. Uz ciabatas jeb čabatas maizes pusītēm liek tomātu mērci, apkaisa ar kazas sieru un pipariem, un apcep.
Mājās gatavoti ķiploku grauzdiņi
Grauzdiņi ar ķiplokiem - ātri "pazūd" jebkādā tusiņā.
Ātrie makaronu un svaigu tomātu salāti
Sātīgi makaroni, svaigi tomāti un mazliet čili un ķiploki asumam – tas viss salātos, ko baudīt pusdienās vai vakariņās, kad gribas ko vienkāršu. Salātiem izmantot to pastas veidu, kas vislabāk tīk – garos spageti, fusilli vai kādus citus.
Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu
Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu - gardums pie tējas vai kafijas.
Gaisīgās vēja kūkas
Gaisīgās vēja kūkas ar biezpiena un putukrējuma pildījumu.
Jauno kartupeļu čipsi
Ko taisa no kartupeļiem? Frī, frī - skan pirmā bērnu atbilde. Ak, nu tipiski, ja prasu, kā gatavosim kartupeļus - atbilde bieži ir - cepsim frī. Ko vēl taisa? Kartupeļu miltus. Labi. Un ko vēl? - Vārītus kartupeļus. Bet no kā tad čipsus taisa? - No kāpostiem. - Bet tos, kas veikalā nopērkami? - No kukurūzas. - Velns, kā man neiet. Jā, pareizi - tos čipsus, ko tētis šad tad nopērk, tos taisa no kukurūzas, un mēs taisām čipsus no kāpostiem, bet īstenībā čipsi, ko visbiežāk cilvēki pazīst, - tie ir no kartupeļiem. - Jā, pareizi, kartupeļu čipsi.
Rasols jeb Olivjē salāti
Leģenda vēsta: Olivjē salātu izcelsme ir Francija. Savulaik, kad Maskavas aristokrātija bija ļoti lieli franču kultūras fani, tie franču receptes ieviesa arī savās virtuvēs. Tā nu sanāca, ka krievu pavāri sastāvdaļas gan dabūja, bet to visu nevis eleganti salika kārtās, bet samaisīja kopā. Un tā radās rasols!
Citronu siera kūka bez cepšanas
Īsteni citronīgs gardums neceptās siera kūkas veidolā. Vasara un cepeškrāsns neesamība piespiedusi pievērsties svaigo siera kūku gatavošanai, tāpēc šoreiz dalos ar pārbaudītu recepti no sava pūra – svaigā siera citronu kūku. Ļoti vienkārši pagatavojama, bet rezultāts – tik spirdzinoši gards, patiks visiem!
Vistu spārniņi sojas-medus mērcē
Vistu spārniņi ar medus,ingvera un sojas mērci.
Pašgatavoti vistas nageti
Kurš gan nezina vistas nagetus, kas, iespējams, ir viena no bērnu iecienītākajām izvēlēm ātrās apkalpošanas restorānos uzreiz pēc kartupeļiem frī? Šo našķi var pagatavot arī mājās, turklāt daudz kvalitatīvāk un, kas nav mazsvarīgi, par izdevīgāku cenu!
Aveņu mafini ar drumstalām
Sulīgi vaniļas mafini ar saldām avenēm un zeltaini kraukšķīgām drumstalām. Ēd siltus, piedzerot auksta piena krūzi, vai atdzesētus kopā ar tējas vai kafijas tasi.
Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica
Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.
Mājās gatavota ingvera limonāde
Atspirdzinoša, turklāt ļoti veselīga ingvera limonādes recepte.
Burito ar vistu
TV šova "Mūsdienu Latvijas garša" finālists Artūrs Freibergs piedāvā šo gardo meksikāniskā ēdiena recepti - burito ar vistu.
Kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti ar tomātiem un kukurūzu
Šie ir vieni no iecienītākajiem salātiem jau labu laiku. Pirmo reizi ar šiem salātiem saskāros pie savas māsas. Viņa bija pagatavojusi, un arī es atzinu par labu esam. Taču ilgstoši nespēju saņemties un pagatavot pati.
Kārtainā šokolādes pankūku un putukrējuma kūka
Kārdinoša pankūku torte ar maskarpones krēmu, šokolādes mērci un svaigām mellenēm. Kūka, kas ēdājus pārsteigs svinīgās brokastīs.
Tomātu un čili salsa uzkodām
Smalki sakapāti, svaigi dārzeņi, čili asumam un spirgta laima sula – sajaucot visas sastāvdaļas iegūsi gardu un svaigu salsu, ko baudīt ar uzkodām vai gaļu. Salsa ir īpaši meksikāņu virtuvei raksturīga mērce, kas ievērojama ar to, ka tajā ir labi jūtamas visas pievienotās sastāvdaļas.
Piena kokteilis ar šokolādi
Saulaino dienu klasika ir piena un saldējuma kokteiļi. Šokolādes piena kokteili var pagatavot pavisam ātri, ja vien mājās ir nedaudz kakao, šokolādes mērce un saldējums.
Sātīgās pannā ceptās siermaizes
Karstas un sātīgas maizītes ar patīkami kūstošu sieru vidū. Pagatavošana ir ātra un gauži vienkārša, taču svarīga ir pareiza secība.