kartupeļu čipsi uzkoda našķi
Foto: Shutterstock
Katram sevi cienošam čipsu cienītājam ir skaidrs – tiem ir jābūt kraukšķīgiem, ar daudz garšvielām un tādiem, kas labi piestāvēs gan alum, gan kādam citam dzērienam. Taču, lai zinātu, kas lācītim vēderā (šajā gadījumā gan čipsu pakai), visdrošākais veids, kā tikt pie čipsiem, kas pašam vislabāk garšo – pagatavot tos mājās. Kā izrādās, tas nav nemaz tik neiespējami un grūti.

Galvenais priekšnoteikums, lai mājās gatavotie čipsi izdotos – plānas jo plānas to šķēlītes, kas sagrieztas ar mandolīnu vai virtuves kombainu. Tāpat jāizdomā, kuru no divām gatavošanas metodēm izmantosi – cepšanu cepeškrāsnī vai fritēšanu eļļā. Cepeškrāsnī ceptie čipsi būs mazliet biezāki, bet eļļā vārītie – kraukšķīgāki.

Cepeškrāsnī gatavoti kartupeļu čipsi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!