Kā pagatavot kartupeļu pankūkas ne tikai garšīgas, bet tā, lai process aizņem pēc iespējas mazāk pūļu? Kartupeļus pankūkām parasti mizo, bet ja kartupeļu izcelsme nerada šaubas, tad vari tos vienkārši rūpīgi noberzt ar trauku mazgājamās švammītes aso pusi un pēc tam sarīvēt virtuves kombainā. Tā aiztaupīsi sev liekas pūles un nenāksies mest vērtīgās mizas atkritumos.
Bet, cik ēdāju, tik gaumju, daudzi neatzīst jaunmodīgās "uzpariktes" un uzskata, ka visgardākās pankūkas sanāk no "pa vecai modei" – uz parastās metāla rīves – rīvētiem tupeņiem. Kādam ir tīkamāka skaidiņās sarīvētu kartupeļu pankūku konsistence, cits atkal atzīst tikai uz smalkās rīves rīvētu un kārtīgi marlē nospiestu pankūku masu, kam pievienota ola, pāris karotes biezpiena vai kāda sīki sakapāta kūpināta bekona šķēle – īpašam smeķim.