Krēmīgais piena produkts, ko esam raduši ēst vien brokastīs, sen jau vairs nav paredzēts tikai šim mērķim. Jogurts ir tik daudzējādi izmantojams, ka vajag tikai sākt mēģināt, lai saprastu, ka tas var aizvietot ne tikai skābo vai saldo krējumu, bet arī majonēzi un klasiskās gaļas marinādes. Lūk, daži veidi, kā radoši izmantot jogurtu gatavošanā un padarīt maltītes kaut nedaudz veselīgākas!
Pirmkārt, jogurts ir ideāli piemērots saldajiem ēdieniem un konditorejas izstrādājumiem. Ar dažādu garšu vai bezpiedevu jogurtu vari pagatavot kārtojumus glāzītēs, pievienojot ievārījumu, sadrupinātus cepumus un svaigas ogas vai augļus. Ja nepieciešams mazāk trekns krēms, ko smērēt starp biskvīta kārtām tortē, tad tādu vari pagatavot no grieķu jogurta, garšai pievienojot mazliet pūdercukuru, citrona sulu un miziņu. Bet kēksu, kūku un biskvītu mīklām jogurts piešķirs īpašu garšu un padarīs tās gaisīgākas.
Otrkārt, jogurts ir gards un veselīgs pamats uzkodu un salātu mērcēm. Atliek bezpiedevu jogurtam pievienot garšvielas, zaļumus un mazliet pikantākas piedevas, piemēram, sinepes vai zilo sieru, un garda mērce gatava. Bet, ja gatavo salātus, kam parasti pievieno skābo krējumu, to vienkārši aizvieto ar tādu pašu daudzumu jogurta.