Mēneša izskaņā, kad daudzi ar nepacietību gaida algas dienu, nākas īpaši piedomāt par pārtikai atvēlētā ģimenes budžeta racionālu izlietojumu. Šādās reizēs īsts glābējprodukts būs kartupeļi, ko latvieši ne velti jau izsenis godā par otro maizi. Zeltaini apcepti kartupelīši, ko daudzi neatteiktos nobaudīt, pat nakts vidū, ir pagatavojami neiedomājami dažādos veidos. Mēs apkopojām 16 "Tasty" apcirkņos uzietas krāsnī ceptu kartupeļu receptes, kas ļaus bez bažām sagaidīt algas dienu.
Kaut šķiet, ka pagatavot krāsnī ceptus tupeņus ir vieglāk par vieglu, tomēr ir vairākas kļūdas, kas var neatgriezeniski sabojāt iecerēto maltīti.
Piemēram, lai pabarotu visu ģimeni, kurā ir vairāk nekā divi ēdāji, nepieciešama liela cepešplāts, kas pielikta stāvgrūdām pilna ar kartupeļiem, taču, ja tupeņi būs pārāk cieši sakrauti viens pie otra vai pat vēl jo trakāk – divās kārtās, tie nevis cepsies, bet gan tvaicēsies. Tas tādēļ, ka dārzeņi karstumā iztvaiko mitrumu. Lai izvairītos no tā, ka kāroto kraukšķīgi zeltaino kartupeļu vietā iegūsti mīkstus un ārā jūkošus, atstāj starp tiem nelielas atstarpes, lai katrs gabaliņš kaut nedaudz apbrūnētu.
Citus noderīgus ieteikumus, kas palīdzēs izvairīties no kļūdām un pagatavot izcilus krāsnī ceptus kartupeļus, lasi šeit.
Ja kartupeļus cītīgi noberzīsi un nomazgāsi, vari tos cept nemizotus, šādi izvairoties no lieka mizu tiesas zuduma, kas parasti tiek vieglu roku izmests atkritumos.
Ja tomēr recepte pieprasa kartupeļus nomizot, tad šeit uzzināsi, kā no mizām pagatavot gardu un kraukšķīgu uzkodu.