Mēneša beigās, kad jāpiedomā par saprātīgu naudasmaka satura izlietojumu, bet gribas palutināt sevi ar ko saldu, pončiki būs lieliska izvēle, jo tā ir retā reize, kad starp lēti, ātri un garšīgi varam likt vienlīdzības zīmi. Katrs kopš bērnības atmiņu failos noteikti glabā savu ideālo zeltaino biezpiena bumbiņu garšu, bet mēs ierosinām iet solīti tālāk un pagatavot pončikus ar iebiezināto pienu, franču iecienītos "mūķeņu purkšķus" vai kādu citu no Tasty piedāvātajām pūdercukurotajām recepēm.
Kaut šķiet, ka pončiku cepšana jau nu gan nav nekāda augstā māksla un ir pa spēkam katram, tā vis nebūs, jo, rīkojoties nemākulīgi, iecerēto zeltaino un gaisīgo bumbiņu vietā vari iegūt vai nu pārogļojušos mīklas ripulīšus ar jēlu viduci vai netīkami blāvus pončikus, kas piesūkušies ar eļļu gluži kā sūklis. Lai tevi nepiemeklētu šādas likstas un gala rezultāts nebūtu ar skumjām sirdī jāielidina miskastē, labāk iepazīsties ar pāris vienkāršiem, bet ļoti noderīgiem ieteikumiem, ko atklājām šajā padomrakstā.
Lūk, 10 pončiku receptes saldām brīvdienām!
Saldās rauga mīklas bumbiņas jeb pončiki
'Mūķeņu purkšķi' jeb pončiki franču gaumē 'pets-de-nonnes'
Vecie, labie un pavisam vienkāršie biezpiena pončiki
Biezpiena bumbiņas gluži kā bērnībā
Gaisīgie pončiki ar iebiezināto pienu
Biezpiena – vaniļas pončiki
Pončiki ar rozīnēm un sukādēm
Biezpiena pončiki
Biezpiena pončiki garšo gan lielajiem, gan mazajiem ēdājiem.