Rudens ir domāts tam, lai virtuvi piepildītu kanēļa, muskatrieksta un tikko no krāsns izņemtu, karstu ābolu smarža. Kad pirmās dzestrās dienas padarījušas aukstus pirkstu galus, tā vien gribas sasildīties ar kādu kumosu mutē kūstoša, silta deserta. Tāpēc palutini sevi un pagatavo jau šodien kādu no "Tasty" pavārgrāmatas ābolu receptēm!
Turklāt ābolu desertus pagatavot it nemaz nav grūti – vajadzēs vien ļoti daudz ābolu, mazliet smaržīgo garšvielu un kādu sauju riekstu, ar ko papildināt izgrebtos rudens augļus. Ābolus vari sapildīt ar riekstiem, biezpienu, sacept ar drumstalmīklu vai saldenu karameļu mērci. Un, kad pēc kanēļa smaržojošais deserts gatavs, pievieno tam kādu tiesu saldējuma – garšos debešķīgi!
Krāsnī cepti āboli ar biezpienu
Karsti un ļoti smaržīgi ceptie āboli ar biezpienu. Īsteni rudenīgs našķis, ja prāto, kā notiesāt lielo ābolu ražu.
Cepti āboli ar karamelizētām auzu pārslu drupačām
Gards rudens deserts. Āboli krāsnī tiek likti divas reizes - vispirms cepti ar kanēli un cukuru, pēc tam ar auzu pārslu drupačām. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.
Gards našķis no ābolu mizām - karamelizēti čipsi ar kanēli
Gada aukstajos mēnešos, kad biežāk gribas ieslēgt cepeškrāsni, lai ar tās siltumu un apetelīgiem aromātiem piepildītu mājokli, krasnī cepti āboli, ābolu pīrāgi, tartes, kūciņas un citi kārumi tiek gatavoti teju katru nedēļu. Bieži vien recepte pieprasa pirms izmantošanas atbrīvot augļus no mizām. Parasti tās "aizceļo" uz atkritumu spaini, bet, vai zināji, ka no ābolu mizām ātri un vienkārši vari pagatavot gardu un veselīgu našķi - karamelizētus čipsus ar kanēli?
Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu
Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.
Cepti āboli ar vaniļas mērci
Cepeškrāsnī gatavoti gardi āboli ar vaniļas mērci.
Pildīti āboli ar cepumiem
Pildītus ābolus ar cepumiem var pasniegt gan siltā, gan aukstā veidā ar pienu, vaniļas vai dzērveņu mērci (ļoti saldiem āboliem), puskusušu plombīra saldējumu, putukrējumu utt.
Cepti āboli ar kanēli un krējumu
Cepti āboli ar krējumu - un saldais ēdiens top ātri gatavs.
Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā
Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā, pasniedzami ar atsvaidzinošu jogurta mērcīti.
Ābolu un kanēļa drumstalu pīrāgs
Klasiskais ābolu drumstalu pīrāgs modernajā versijā ar auzu pārslām un brūno cukuru.
Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām
Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām ir ātri pagatavojams un lieliski garšos ar vaniļas saldējumu.
Krāsnī cepti bumbieri, āboli un avenes ar drumstalu cepurīti
Viegla un garda recepte, kas ideāli piestāv sniegotajām kupenām aiz loga – karstie "pīrāga" bumbieri, āboli un avenes sasildīs ēdāju. Lieliski tiem, kuriem patīk eksperimentēt ar augļu un ogu pildījumiem, pa virsu uzliekot bērnības ābolkūkas drumstalas.
Ābolu riņķīšu pankūkas ātrām brokastīm
Ja ierasts brīvdienu rītos cept pankūkas, šī varētu būt nedaudz (bet tiešām tikai nedaudz) veselīgāka alternatīva, jo katrā pankūkā slēpjas veselīgā un vitamīniem bagātā rudens velte - ābols. Turklāt pankūku cepšanu var padarīt jautrāku darbošanās kopā ar bērniem, ļaujot viņiem sajaukt mīklu un stingrā mammas uzraudzībā cept pašas pankūkas!
Biezās pankūkas ar āboliem un saldu krējuma mērcīti
Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.
Karamelizēti āboli ar riekstu pildījumu
Saldākam vakaram pagatavo gardus brūnajā cukurā un sviestā karamelizētus ābolus, kuri pildīti ar valriekstiem. Viss, kas jāizdara – veselos ābolos jāizgrebj viducis, jāsapilda ar sastāvdaļām un jāizcep. Baudi kopā ar tasi smaržīgas tējas.