Mēneša izskaņā, kad daudzi ar nepacietību gaida algas dienu, der atcerēties par šķeltajiem zirņiem, kas ir viens no lētākajiem olbaltumvielu avotiem. Turklāt no zirņiem gatavoti ēdieni ir ļoti garšīgi un garantē ilgstošu sāta sajūtu, tādēļ būs lielisks ekonomiskas ēdienkartes papildinājums. Divi zināmākie šķelto ziņu ēdieni noteikti ir zupa un biezputra, bet tie nebūt nav vienīgie, ko var pagatavot no šķeltajiem zirņiem: uz ķiploku grauzdiņiem ziežams humuss, pikants dāls Indijas noskaņās, zirņu plācenīši ar zaļumiem, maiga krēmzupa... – tev atliek tikai izvēlēties kādu no "Tasty" kārdinošajām receptēm un pagatavot to, pievienojot nedaudz mīlestības.
Atceries, ka pirms vārīšanas zirņus ieteicams vismaz stundu izmērcēt ūdenī. Tad nokās tos, noskalo un izmanto pēc saviem ieskatiem. Ja laika nav daudz, vari izlīdzēties, tikai rūpīgi noskalojot zirņus vairākos ūdeņos, līdz ūdens vairs nav miltains. Rēķinies, ka iepriekš neizmērcēti zirņi gatavosies nedaudz ilgāk.
Interneta vietnes "Shkolazhizni" veidotāji iesaka zirņu vārāmajam ūdenim pievienot šķipsnu sodas, jo tai piemīt pākšaugus mīkstinošas īpašības. Kādēļ tā? Izrādās, sārmainā vidē produkti kļūst mīkstāki un ātrāk pagatavojami.