kafija cukurs makarūni saldumi
Foto: Shutterstock
Ir taču patīkami sākt dienu vai uzmundrināt sevi pēcpusdienas cēlienā ar tasīti karsti kūpošas un ļoti aromātiskas kafijas, vai ne? Taču kafija jau sen vairs nav tikai espreso vai steidzīgi krūzītē aplietas granulas. Ar kafiju vari (un pat ir nepieciešams) papildināt kā kārdinošu tiramisu, tā izcilu steika gabaliņu. Tikai jāzina, kā! Par godu Kafijas dienai – to visā pasaulē atzīmē 29. septembrī – sarūpējām dažus vērtīgus padomus par to, kā gatavojot izmantot kafiju, kā arī 21 gardu recepti.

Malto kafiju itin labi var izmantot gaļas garšas paspilgtināšanai. Samalto kafiju sajauc ar sāli un paprikas pulveri un ieberž steikos vai cūkgaļas cauraudzīša gabaliņos, kam vēl ir āda. Tad gaļu apcep uz pannas un iegūsi pavisam īpaša aromāta un garšas gaļas gabaliņus. Tā piestāvēs gan liellopa gaļai, gan jēra gaļai un cūkgaļai.

Svaigi brūvēta kafija, piemēram, tasīte espreso, noderēs kā pamatēdienu garšas paspilgtināšanai, tā desertiem un kūku mīklām. Kafija noderēs kā salātu mērču, tā silto mērču pagatavošanai. Tāpat tā ir neatņemama sastāvdaļa tiramisu pagatavošanā, jo kafijā tiek mērcēti dāmu pirkstiņi. Bet biskvīta un mafinu mīklai pievienota tasīte vai divas ar espreso palīdzēs pagatavot izcilu kafijas kūku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!