Malto kafiju itin labi var izmantot gaļas garšas paspilgtināšanai. Samalto kafiju sajauc ar sāli un paprikas pulveri un ieberž steikos vai cūkgaļas cauraudzīša gabaliņos, kam vēl ir āda. Tad gaļu apcep uz pannas un iegūsi pavisam īpaša aromāta un garšas gaļas gabaliņus. Tā piestāvēs gan liellopa gaļai, gan jēra gaļai un cūkgaļai.
Svaigi brūvēta kafija, piemēram, tasīte espreso, noderēs kā pamatēdienu garšas paspilgtināšanai, tā desertiem un kūku mīklām. Kafija noderēs kā salātu mērču, tā silto mērču pagatavošanai. Tāpat tā ir neatņemama sastāvdaļa tiramisu pagatavošanā, jo kafijā tiek mērcēti dāmu pirkstiņi. Bet biskvīta un mafinu mīklai pievienota tasīte vai divas ar espreso palīdzēs pagatavot izcilu kafijas kūku.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit