ķirbis ķirbja šķēles bekons
Foto: Shutterstock
Rudens raža atnesusi kādu ļoti garšīgu un ilgi gaidītu velti – ķirbjus! Lielais dārzenis (kas patiesībā ir milzu oga) ir ļoti gards kā cepts, tā vārīts un sutināts. Vajag tikai atrast kārdinošāko recepti un ķerties pie darba – tāpēc izvēlējāmies mūsuprāt gardākās ķirbju izmantošanas receptes iedvesmai.

Viens no visvienkāršākajiem ķirbja pagatavošanas veidiem ir tā cepšana. Ķirbi atliek iztīrīt no sēklām, sagriezt gabaliņos, izkārtot uz cepešplāts un pievienot garšvielas un piedevas. Piemēram, ķirbjiem ļoti piestāv muskatrieksts, rozmarīns un timiāns. Vari apviļāt ķirbjus pirms cepšanas eļļā, pārkaisīt ar sāli, pipariem, pielikt kādu timiāna zariņu vai ievīstīt bekona šķēlēs un – krāsnī iekšā! Pēc cepšanas vēl siltās šķēles vari pārkaisīt ar rīvēto cieto sieru vai zilā siera drumstalām.

Ļoti gardas ir arī krēmīgās ķirbju zupas, kuras ir iespējams pagatavot visdažādākajās garšu variācijās, atkarībā no pievienotajiem produktiem. Ķirbi zupā vari izvārīt vienu vai likt klāt burkānus, tomātus, lēcas, turku zirņus un pat kukurūzu. Bet izteiksmīgākai garšai novāri krēmzupas sastāvdaļas dārzeņu vai gaļas buljonā. Lai zupa būtu maigāka, tai pievieno saldo krējumu vai kausēto sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!