ķirbju zupa ķirbji rudens pusdienas
Foto: Shutterstock
Kaut kur pret asfaltu nopaukšķ nokritis kastanis, virtuvi piepilda ābolu, kanēļa un muskatrieksta aromāts, bet liels un oranžs ķirbis istabas stūrī tā vien gaida, kad tiks pārvērsts maģiskā krēmzupā. Tas nozīmē tikai vienu – patiešām ir iestājies rudens un klāt ir oktobris. Ko šomēnes ēdīsim?

Šomēnes atgriežamies pie pārbaudītām vērtībām, lai atpūtinātu prātu no eksotiskām sastāvdaļām, trakulīgiem garšu salikumiem un eksperimentiem virtuvē. Un kāpēc gan ne, ja gaiss smaržo pēc ugunskura dūmiem, bet rudens iekrāsojis koku galotnes vissārtākajos toņos. Jābauda tādi ēdieni, kas ir sirdij un vēderam tuvi.

"Kanēlīga ābolkūka, krēmīgs burkānu-zirnīšu sautējums, kraukšķīgas vafeles, zeltains vistas cepetis, aromātiskas kotletītes – tie ir vienkārši, visiem saprotami ēdieni, kas neprasa komentārus un vienmēr liek vaicāt pēc papildporcijas. Kaut sastāvdaļas ir vienādas, katrs noteikti ir pārliecinājies, ka mammas ceptās kotletes garšo pavisam savādāk, nekā drauga mammas ceptās, jo šo ēdienu noslēpums ir tāds, ka tie garšo pēc mājām. Un oktobrim ļoti piestāv māju sajūta," par savu šī mēneša garšu stāsta "Tasty" redaktore Jolanta Roze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!