Nūdeles var būt gan svaigas, gan kaltētas, pagatavotas no olām vai bez, ar rīsu miltiem, griķu vai pat pupiņu miltiem. Ja šķiet, ka variāciju, krāsu, apjoma, garšas un izskata dažādībā apmaldīsies, meklējot piemērotākās iecerētajai maltītei vokpannā vai zupai, vispirms izlasi šo izsmeļošo un tajā pašā laikā lakonisko nūdeļu ceļvedi.
Kad nūdeles izvēlētas, jāķeras pie gatavošanai, un te noderēs zināt dažus knifiņus. Rīsu nūdeles ir kā radītas salātiem un dzidrām zupām, bet olu nūdeles gan atstāj vok ēdieniem, tur tās būs nepārspējamas. Vieglākai vai veģetārai maltītei noteikti kaut reizi izmēģini pagatavot dārzeņu nūdeles – no ķirbja, kabača, cukīni vai pat burkāniem. Kopā ar krēmīgu mērci svaigās "nūdeles" garšos izcili kā pusdienās, tā vakariņās.