Gatavojot kārumu, ļaujies fantāzijai un eksperimentē ar sastāvdaļām, jo siera kūkas ir no retajām, kur to patiesi var atļauties darīt. Piemēram, ierasto smilšu cepumu vietā pamatnei izmanto auzu cepumus, ko esmu atzinusi par labākajiem, nesmādē arī šokolādes cepumus, bet vēl ļoti labi garšos, ja piejauksi cepumu masai nedaudz klāt arī sadrupinātas vafeles – tās piešķirs patīkamu kraukšķi. Eksotiskākai garšai – siera kūkai pamatnei var pievienot kokosriekstu skaidiņas, sasmalcinātus riekstus, kanēli vai kādu citu garšvielu.
Arī ar siera masu var izpausties pēc sirds patikas. Krēmsiera masai piejauc iepriekš sasautētus ābolus ar sildošām garšvielām (kanēli, krustnagliņām), sezonas ogas vai konservētus augļu gabaliņus, tad kūka būs sulīgāka. Šo risinājumu var pielietot arī neceptajām siera kūkām.
Starp citu, ja klupšanas akmens ir kūkas cepšana, un baidies, ka tā izcepsies nevienmērīgi vai ar plaisām, atbildes uz jautājumiem, kāpēc tā dažreiz gadās, atradīsi šeit.
Kūkas virspuse
Ja siera kūkas pildījumā nevēlies eksperimentēt ar ar augļiem vai ogām, atļaujies pārliet kūku ar kādu krēmu vai mērci. Klasiskā versijā var sajaukt skābo krējumu ar cukuru, kanēli, pārliet pāri un dažas minūtes pacept, lai sabiezē. Kārumniekiem patiks siera kūka ar šokolādes glazūru vai sāļo karameli, kas bagātīgi pārlīst pāri malām. Svaigākas garšas cienītājiem pasniedz kūku, kurai pārlieta blendētu ogu mērce. Dekorē ar svaigiem augļiem, ogām vai riekstiem.
Lai salda un grēcīgi garda nogale!
Eksotiskā 'Pina colada' siera kūka bez cepšanas
Mielojoties ar gabaliņu šīs eksotiskās siera kūkas, neviļus radīsies sajūta, ka guli zem palmas kādā pludmales piekrastē. Izbaudi vasarīgo garšu, pagatavojot šo neparasto siera kūku!
Ceptā siera kūka ar āboliem un brūklenēm
Tiklīdz kā domājam par svētku galdu, skaidri zinām vienu – galdā pavisam noteikti jāliek fantastiski garda kūka, kas vakariņu noslēgumu padarīs pasakainu. Īpašu recepti speciāli Ziemassvētkiem ir sarūpējis viesnīcas Semarah Hotel Metropole restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavārs Ainārs Pizāns.
Mango siera kūkas glāzītēs
Siera kūkai nav obligāti jābūt apaļai un lielā formā – pagatavo mango siera kūku desertu glāzītēs. Ļoti vienkārši un ātri!
Braunija siera kūka
Decembrim piestāv šokolāde un deserti, ko citkārt negatavojam. Interesantu siera kūkas recepti mums atsūtījusi lasītāja Nataša, piedāvājam to izmēģināt arī jums! Kā raksta Nataša, kūka ir mutē kūstoša, mēreni salda, krēmīga, neuzbāzīga, bet sātīga.
Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci
Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!
Svaigās ķiršu siera kūkas
Starp daudzajām siera kūku receptēm šī patīkami izcelsies – pagatavo individuālas siera kūku porcijas, kurām nav nepieciešama cepšana. Tā vietā kūku stingru padarīs pievienotais želatīns, bet vasarīgu garšu piešķirs ķiršu garnējums.
Bagātīga šokolādes siera kūka
Bagātīga un neizsakāmi garda šokolādes siera kūka - kā radīta, lai ar to saldinātu lietainos rudens vakarus. Sviesta cepumu un tumšās šokolādes pamatni kombinācijā ar baltās šokolādes un krēmsieru pildījumu vienkārši nav iespējams ignorēt.
Citronu siera kūka bez cepšanas
Īsteni citronīgs gardums neceptās siera kūkas veidolā. Vasara un cepeškrāsns neesamība piespiedusi pievērsties svaigo siera kūku gatavošanai, tāpēc šoreiz dalos ar pārbaudītu recepti no sava pūra – svaigā siera citronu kūku. Ļoti vienkārši pagatavojama, bet rezultāts – tik spirdzinoši gards, patiks visiem!
Sniegbaltā Filadelfijas siera kūka ar vīģu cepurīti
Skaisti balta, kārdinoša un patīkami salda Filadelfijas siera kūka ar burvīgām vīģu daiviņām virspusē. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Olga Elste, kura piedalījās Philadelphia recepšu konkursā.
Neceptā siera kūka ar vīnogām
Neceptā siera kūka ar cepumu un sviesta pamatni, gardu krēmsiera un kondensētā piena pildījumu un vīnogām pa vidu. Siera kūkas gabaliņus patīkami atsvaidzinās piparmētru lapiņas.
Siera kūka ar datelēm un saldu mērci
Garda un salda ceptā siera kūka, kuru interesantu padara ne vien mērce, kas klāta pa virsu, bet arī saturs. Tajā paslēpušās dateles, smaržīgais kanēlis un pat muskatrieksts. Baudi kopā ar tasi kafijas vai tējas.
Neceptā plūmju siera kūka
Šī ir man ļoti iecienīta recepte, kas atkarībā no sezonas tiek nedaudz pamainīta. Ja vasaras sākumā piedāvāju to pagatavot ar zemenēm un rabarberiem, tad šoreiz jāliek lietā plūmes. Arī šāda garšu kombinācija ēdājiem labpatika, tāpēc recepte godam pienākas arī ''Tasty'' lasītājiem.
Ceptā siera kūka garenajā kēksa formā
Siera kūkas ierast cept apaļajās formās, tomēr tikpat labi (vai varbūt pat nedaudz labāk, jo citādāk!) tā garšos, pagatavota arī taisnstūra formas kēksa veidnē.
Mango - siera kūka
Īpašām viesībām gatavo karalisko mango - siera kūku.
Baltās šokolādes un aveņu siera kūka
Karaliskā viešņa viesībās – baltās šokolādes un aveņu siera kūka.
Ideālā siera kūka bez cepšanas
Šī ideālās siera kūkas recepte nāk no portāla Cālis.lv Virtuves foruma - ļoti universāla un vienkārša recepte - kūkas pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, vienīgā rūpe ir "sadraudzēties" ar želatīnu un atrast savu ideālo proporciju! Norādītie produktu daudzumi paredzēti kūkai ar 28 centimetru diametru.
Svaigēdāju siera kūka
Tiešām varu ieteikt – sanāk fantastiska kūka! Grēcīga, jo ir trekna, un daudz ēst nevajadzētu… ja spējat apēst TIKAI vienu gabaliņu…
Svaigā siera kūka ar šokolādes cepumu maliņu
Veselīga un garšīga kūka svētku galdam. Šī recepte ir piemērota arī cukura diabēta slimniekiem, iesaka uztura speciāliste Liene Sondore.