siera kūka svētki dzimšanas diena
Foto: Shutterstock
Kad gaidāmi viesi, kurus gribas palutināt ar kaut ko saldu, vienmēr izvēlos gatavot siera kūku, jo tā nekad neliek vilties. Ar vienu cepienu var pabarot krietnu pulciņu viesu, kūka ir sātīga, turklāt variācijas gatavošanai tik daudz, ka katru reizi var izvēlēties kādu citu siera kūku.

Gatavojot kārumu, ļaujies fantāzijai un eksperimentē ar sastāvdaļām, jo siera kūkas ir no retajām, kur to patiesi var atļauties darīt. Piemēram, ierasto smilšu cepumu vietā pamatnei izmanto auzu cepumus, ko esmu atzinusi par labākajiem, nesmādē arī šokolādes cepumus, bet vēl ļoti labi garšos, ja piejauksi cepumu masai nedaudz klāt arī sadrupinātas vafeles – tās piešķirs patīkamu kraukšķi. Eksotiskākai garšai – siera kūkai pamatnei var pievienot kokosriekstu skaidiņas, sasmalcinātus riekstus, kanēli vai kādu citu garšvielu.

Arī ar siera masu var izpausties pēc sirds patikas. Krēmsiera masai piejauc iepriekš sasautētus ābolus ar sildošām garšvielām (kanēli, krustnagliņām), sezonas ogas vai konservētus augļu gabaliņus, tad kūka būs sulīgāka. Šo risinājumu var pielietot arī neceptajām siera kūkām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!