Silta un krēmīga tomātu zupa ir lielisks risinājums ātrām darbdienu vakariņām, kad jūties kā izspiests citrons un doma par stundām ilgu stāvēšanu pie plīts nešķiet pārāk vilinoša. Šobrīd, kad sulīgi un gardi tomāti joprojām ir nopērkami par visai saprātīgu cenu, tos noteikti vajadzētu iekļaut ēdienkartē, lai pienācīgi sagatavotos gada tumšākajiem mēnešiem, uzņemot kārtējo vitamīnu devu, tādēļ noteikti pagatavo kādu no "Tasty" krājumos atrastajām 13 aromātiskām tomātu zupām.
Vienkārša krēmzupa īpaši labi garšos ar siltu, tikko grauzdētu maizīti un kapātiem zaļumiem. Vislabāk ar tomātiem sader baziliks, timiāns vai raudene, bet zupas garšas bagātināšanai vari izmantot arī citus sev tīkamus zaļumus vai garšaugus.
Padoms: Ja vēlies ieekonomēt vēl vairāk laika, izmanto zupas gatavošanai konservētus, mizotus tomātus.
Ja krēmzupas tekstūra tev šķiet pārāk vienkārša, vari to izmantot kā bāzi un papildināt ar, piemēram, pupiņām, lēcām vai turku zirņiem, kas būs arī olbaltumvielu papildu avots.
Pievienojot tomātu zupai malto gaļu un čili piparus, iegūsi kreftīgu zupiņu meksikāņu gaumē, savukārt jūras veltes un citrons piešķirs tomātu zupai Vidusjūras reģionam raksturīgās garšas nianses.
Vienvārdsakot, silta tomātu zupa ir demokrātisks ēdiens, kas ļoti vienkārši piemērojams katra ēdāja gaumei, tādēļ noteikti iederēsies pat visprasīgāko gardēžu ēdienkartē.
Lai labi garšo!
Ātrā tomātu zupa ar konservētām pupiņām
"Aromātiska, sildoša un sātīga, tāda ir šī tomātu zupa, kuru vēlos pieteikt vakariņu konkursam!" par savu gardo zupu raksta Tasty.lv vakariņu konkursa dalībniece Iveta. Autore iesaka – ja zupu vēlas biezāku un vēl sātīgāku, var likt vairāk pupiņas.
Krāsnī ceptu tomātu biezzupa ar grauzdiņiem un baziliku
Aromātiska, karsta un nedaudz pikanta biezzupa ar kraukšķīgiem maizes gabaliņiem. Tieši tas, kas vajadzīgs vējainā ziemas dienā, lai sasildītos!
Ātrā konservēto tomātu krēmzupa
Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.
Tomātu krēmzupa
Garda tomātu krēmzupa, kurai pievienoti sarkanie sīpoli un ķiploki izteiksmīgākai garšai. Tam visam pa virsu sāļais Parmezāna siers. Lieliska maltīte, lai sasildītos vēsajās rudens dienās.
Tomātu biezzupa ar lēcām
Garda tomātu zupa, kas noderēs ēdienkartes dažādošanai.
Burkānu un tomātu zupa ar kokosriekstu pienu
Saulaina rudens zupa, kas sildīs vēsākās dienās. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Ilze Liepiņa. Viņas ģimenei tā ir iecienīta zupa visas aukstās sezonas garumā.
Tomātu zupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem marokāņu gaumē
Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.
Vienkārši pagatavojama tomātu biezzupa ar vistu meksikāņu gaumē
Vienkārši pagatavojama tomātu zupa ar vistu, kam vēl vairāk meksikāņu temperamenta piešķirsi, pievienojot svaigu vai kaltētu čili. Tāpat šai zupai piestāv arī dažādi svaigi zaļumi, piemēram, pētersīļi vai kinza.
Tomātu zupa ar baziliku un saldo krējumu
Tomātu zupa ar baziliku un saldo krējumu īpaši garšīgi ar svaigu franču baltmaizi (vai arī apgrauzdētu baltmaizi), sviestu un rīvētu sieru.
Tomātu zupa ar garnelēm
Sātīga tomātu zupa ar garnelēm un grauzdētu mandeļu garšu.
Ātrā tomātu zupa - harčo
Garda gruzīnu tomātu zupa - harčo, kas ir arī ātri pagatavojama.
Tomātu biezzupa ar pupiņām
Šai biezzupai ir ne tikai koša krāsa, bet arī izteiksmīga garša. Sātīga, aromātiska ar kraukšķīgiem ķiploku grauzdiņiem un nedaudz asu pēcgašu - tomātu zupa atgādina saulaino Provansu un gaidāmo vasaru...
Asā tomātu zupa ar jūras veltēm
Zupa, kas atdzīvinās visas garšas kārpiņas - asā tomātu zupa ar jūras veltēm!