Nezinātājs pat nenojautīs, ka skaisti zeltaino krāsu un izteikto sulīgumu tavam cepienam piešķir jaunās ražas burkāni, bet tu zināsi un varēsi, viltīgi smaidot, padalīties ar recepti, kas būs noskatīta "Tasty" gardum gardo brīvdienu kārumu apkopojumā. Daudzu burkānīgu kārumu pagatavošana ir tiešām vienkārša, bet rezultāts pavisam noteikti neliks vilties.
Burkānu kūka ar svaigā siera krēmu un lazdu riekstiem
Nesen es pagatavoju pirmo burkānu kūku savā mūžā. Neliekuļošu, ka agrāk būtu par tām bijusi sajūsmā. Taču jau pēc pirmā kumosa es sapratu, ka gatavošu vēl! Nezinu, kur slēpjas atminējums. Varbūt izcilajā krēmā vai kanēlī un riekstos, bet šis tiešām ir ideāls garšu savienojums!
Burkānu kēkss ar krēmsiera glazūru
Garšām bagātīgs un ļoti gards burkānu kēkss. Kēksu mazliet mitrāku un saldāku padarīs virsū uzziestā krēmsiera glazūra, ar kuru nevajadzētu skopoties.
Vienkāršā burkānkūka
Vienkārši pagatavojama svaigu burkānu kūka - izmēģini, lai saprastu cik gardi!
Burkānu torte ar Filadelfijas krēmu un valriekstiem
Burkānu torte ar Filadelfijas krēmu un valriekstiem - dzimšanas vai vārda dienas ballītei.
Burkānu torte ar siera krēmu
Svētku viesiem - gardā burkānu torte ar siera krēmu.
Burkānu un ananasu mafini bez olām
Interesanti mafini no burkānu un sasmalcinātu ananasu mīklas. Smaržos pēc rudens un kanēļa. Recepte jo īpaši piemērota tiem, kas neēd olas.
Bezglutēna burkānkūka ar putoto kokosa krēmu
Neierasta kūka, kas patiks tiem, kuri uzturā nelieto kviešu miltus. Burkānkūku ar kokosriekstu krēma virskārtu piedāvā šefpavārs Normunds Baranovskis no "Rimi gardēžu" komandas.