maize uzkoda siļķe
Foto: Shutterstock
Domājams, nav jāatkārto, ka zivis ikdienas uzturā lietojam pārāk maz. Iemesls tam ir ideju trūkums, kā tās gatavot, bet vēl kādam nav tik liela pieredze zivs ēdienu gatavošanā, līdz ar to, šķiet, kaut kas nesanāks, cits par šādu opciju vienkārši aizmirst. Taču var kaut nedaudz laboties, nopērkot marinētu siļķu burciņu, jo ir diezgan daudz variāciju, kā tās pēc tam likt lietā maltītes tapināšanā.

Vienkāršākais variants ir iegādāties burciņu marinētas siļķes, bet vēl labāk, ja izdodas tikt uz zivju paviljonu tirgū un iegādāties tur svaigas siļķes. Tad pagatavošanas apvāršņi ir plašāki – sacepumi, marinādes un pat smēriņi. Marinētās siļķes nepārspējami labi garšos salātos un ne tikai visiem zināmajā versijā par siļķi kažokā, arī kā uzkoda uz grauzdiņiem, maizītēm.

Saderība ar siļķi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!