Dzērvenes saldajā ēdienā. Kas tev pirmais nāk prātā? Kāda sulīga ābolmaize, kur pa vidam iespraukušās skābās ogas, sablendēto ogu mērce pāri saldējumam vai biezpiena sacepumam, dzērveņu ķīselis ar saldu putu mākoni bļodas vidū. Katram savas asociācijas un labākās atmiņas, bet, kā jau tas pienākas kulinārijas cienītājiem, jāizmēģina arī jauni apvāršņi jeb receptes.
Ierastie smilšu cepumi garšos pavisam citādi, ja mīklai pievienosi šīs ogas, tāpat arī pankūku mīkla pēc izcepšanas saņems vēl vairāk komplimentus, bet kūkās, plātsmaizēs un desertos tām pat nav ierobežojumu. Braunijā ogu klātbūtne lieliski izbalansēs saldumu, cepumiem piešķirs sulīgumu, bet kūkās ieceptas ogas saglabās savu formu un skābais kraukšķis būs jūtams, to pārkožot. Vienlīdz labi dzērvenes garšos pagatavotas krēmā, mērcē, uzputenī vai pat saldējumā.