Brokastis
Pusdienas
Ja brokastis bijušas nesteidzīgas, pusdienās neko sātīgu un pamatīgu nemaz negribas. Šādām reizēm gudra izvēle būs salāti – karstie, kārtainie vai kaut kas no klasikas, piemēram, rasols vai vinegrets.
Ja nu tomēr gribas ko kreptīgāku, pagatavo pastu, risoto vai plovu, kas labi garšos vēl nākamajā dienā, ja vien netiks apēsts jau viss uzreiz.
Vakariņas
Vakariņās jau nu gan atkal gribas ko pamatīgu, ko varbūt neatļaujamies ikdienā. Un pēc tām noteikti jāseko desertam, bez tā nu nekādi nedēļas nogalē.
Kas attiecas uz pamatēdienu, iesaku pagatavot kādu zupu, piemēram, dārzeņu krēmzupu, bet tie, kuri nevar iztikt bez gaļas, lai izbauda autentisku gulaša zupu. Ja zupa nav tava stihija, sātīgam dienas noslēgumam pagatavo stroganovu, lazanju, sacepumu vai picu, jo brīvdienās drīkst!
Kad esi nonācis līdz deserta plānošanai, te nu iesaku likt lietā sezonas labumus, proti – dzērvenes, cidonijas, ķirbi, ābolus un bumbierus. Izcep sulīgu kūku, brauniju, uzvāri uzputeni vai ķīseli, ko papildini ar rīsu krēmu – kā bērnībā.