sacepums vakariņas sildoša maltīte
Foto: Shutterstock

Fakts, ka beidzot ir pietuvojusies nedēļas nogale, nozīmē tikai vienu – beidzot ir laiks nesteidzīgi gatavot un īstenot garšīgi nedēļas laikā noskatītās receptes, lai palutinātu sevi ar kādu porciju komforta ēdiena. Tā kā brīvdienas sola itin brāzmainas, noderēs tāds ēdiens, kas sasilda, pabaro un liek izjust gandarījumu par to, ka nav noslinkots virtuvē un pagatavots kas īpašs. Tāpēc izvēlējāmies 12 lasītāju iecienītas sacepumu receptes no "Tasty" klāsta, kas jo īpaši piestāvēs šai nedēļas nogalei.

Sacepums ir visai unikāla maltīte, ja tā padomā. Cepamtraukā var salikt visu, ko sirds kāro, un rezultātā tiks iegūta garšīga un sātīga maltīte. Tas var būt klasisks kartupeļu ripiņu sacepums, makaronu sacepums ar sieru, rudenīgo sakņu dārzeņu sacepums vai ķirbjveidīgo sacepums. Turklāt labākai garšai sastāvdaļas var pārliet ar saldā krējuma mērci, sulīgu, pašgatavotu tomātu mērci, vai vienkārši sakultu olu, kas saturēs sacepuma masu kopā.

Galvenais priekšnoteikums un svarīgākais padoms, kas jāievēro, gatavojot šo maltīti – nevajag baidīties kombinēt! Ja no tirgus vai laukiem pārvests prāvs ķirbis, ko utilizēt – arī tas noderēs sacepumam. Bet, ja ļoti gribas desiņas, sakapā tās un cepamtraukā iekšā – kopā ar ziedkāpostiem, sieru, kartupeļiem vai kādu citu sastāvdaļu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!