Protams, protams, kārtaino mīklu cītīgi var pagatavot pašu rokām. Taču būsim godīgi, tas ir visai laikietilpīgs pasākums ar visai neprognozējamu rezultātu. Perfekta kārtainā mīkla ir īstena laimes spēle, tāpēc labāk paļauties uz pārbaudītām vērtībām. Turklāt, ar saldētās kārtainās mīklas palīdzību pie kraukšķīgām bulciņām vai austiņām var tikt jau mazāk nekā pusstundas laikā.
Ko pagatavot? Visvienkāršākais un gardākais, kas vien var būt, cukurotas un mutē kūstošas zemeņu maizītes – zemeņu cukuru, ko pagatavo, sablendējot cukuru ar saldētām ogām, vari aizstāt ar jebkuru citu cukuru, kam piejaukts klāt, piemēram, kanēlis. Tāpat uz kārtainās mīklas sloksnēm vari "satupināt" vai sapildīt tajās ābolu šķēlītes, banānu ripiņas vai kādu pirmās sulīgās hurmas gabaliņu.
No saldētas kārtainās mīklas pavisam ātri un pavisam vienkārši var pagatavot pat tādu debešķīgu kārumu kā "Napoleona" kūku. Kamēr mīklas kartas cepsies cepeškrāsnī, krēmam sakul maskarponi ar iebiezināto pienu, un lieta būs darīta! Tad atliks tikai ar maigo krēmu devīgi pārziest trauslās mīklas kārtiņas, papildinot šo burvīgo kompozīciju arī ar kādu slāni skābena plūmju ievārījuma, turklāt nākamajā dienā ātrā "Napoleona" garša būs vēl debešķīgāka.
Lai garšīgi!
Ātrā kārtainās mīklas ābolmaizīte tikai no trim sastāvdaļām
Ja mājās ir tikai saldētas kārtainās mīklas paciņa, divi āboli un mazliet ābolu ievārījuma, arī no šīm trim sastāvdaļām sanāks lielisks deserts. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi!
Pavisam vienkāršās un ātrās kārtainās mīklas smalkmaizītes ar zemeņu cukuru
Pavisam ātrs našķis brīvdienu pēcpusdienai, kam būs nepieciešama vien kārtainā mīkla un cukurs. Mēs izmantojām Vaniļas debesis gatavoto zemeņu cukuru, bet tikpat labi tā vietā var izmantot cukuru, kas samaisīts ar kanēli vai cukuru, kam piejauktas smalki sagrieztas vai blendētas, svaigas vai saldētas ogas.
Kraukšķīgās kārtainās mīklas austiņas
Zeltainās un kraukšķīgās smalkmaizītes – kārtainās mīklas austiņas. Pagatavošanai nevajag daudz, vien labu bezrauga kārtaino mīklu un cukuru.
Kārtainās mīklas groziņi ar dzērvenēm un valriekstiem
Gaisīgi un kraukšķīgi groziņi, kas pildīti ar ziemas gardumiem - dzērvenēm, riekstiem un medu. Piemēroti gan brīvdienu vaļas brīžiem, gan svētku reizei.
Trauslie un mutē kūstošie cepumiņi - austiņas
Tik vienkārši pagatavojami un gardi mazie, trauslie austiņu cepumi. Tos var cept, izmantojot jau gatavo kārtaino mīklu vai pagatavojot ātro kārtaino mīklu pēc šīs receptes.
Vīnogu un vaniļas krēma kārtainās mīklas smalkmaizītes
Kraukšķīgi trauslās kārtainās mīklas gardumi pie tējas. Smalkmaizīšu gardums slēpjas saldajā vaniļas krēmā, uz kura kārtas ogas izkārtotas. Bet aprikožu džems tām piešķirs skaistu, spīdīgu glazūru. Garšos labi tāpat vai ar krūzi tējas vai kafijas!
Elementārais kārtainās mīklas pīrāgs ar persikiem
Kārtainā mīkla ir īsts glābiņš dienās, kad kārojas kas salds, bet biskvītu gluži cept negribas. Mīklu izmanto par pamatu un virs tā liec sezonas labākos augļus - persikus, kas kopā veidos debešķīgu salikumu.
Ātrie kārtainās mīklas ābolu pīrādziņi
Ļoti vienkārša ābolu pīrādziņu recepte, kuru pagatavot divtik ātri, ja izmanto saldēto kārtaino mīklu. Ābolu pildījumam vēl var pievienot rozīnes, ja ir vēlēšanās, vai biezpienu.
Ļoti ātrā un vienkāršā kūka 'Napoleons' svētku galdam
Pusstundas laikā pagatavojama kūka "Napoleons"? Jā, tas ir iespējams, ja izmantosi saldētu kārtaino mīklu un "Mascarpone" – iebiezinātā piena pildījumu.
Kārtainās mīklas maizītes ar banāniem
Burvīgas, kraukšķīgas maizītes ar karamelizētiem banāniem un aprikožu ievārījuma glazūru. Pasniedz ar putukrējumu vai skābo krējumu, kas sakults ar cukuru.
Kārtainās mīklas maizītes ar aprikozēm un marcipānu
Kārdinošas brokastu maizītes ar sulīgām aprikozēm un saldu marcipānu.
Kārtainās mīklas ābolu pīrādziņi ar kanēli
Kārtainās mīklas ābolu pīrādziņi no saldētas kārtainās mīklas.
Kārtainās maizītes ar hurmu un biezpiena krēmu
Gardas kārtainās maizītes ar hurmu un biezpiena krēmu.
Ābolu un karameļu smalkmaizītes
Kas gan būtu rudens sezona bez tikko ceptām ābolu kūkām? Šoreiz rudens dārza veltes saceptas kārtainās mīklas maizītēs, kur kārdinoši pāri malām līst karamele. Smaržos un garšos dievīgi!