Brīdinām, ka kāpostu tīteņus gan šoreiz neiekļāvām, tie ir pelnījuši atsevišķu slavas stundiņu. Ko tad pagatavot no brangas kāpostgalvas? Var sākt ar svaigajiem vai skābētajiem salātiem, kas patīkami kraukšķēs starp zobiem. Ja izlemts, ka kādu laiku atteiksies no gaļas, tad no kāpostiem sanāks ļoti gardas veģetārās karbonādes un kotletes. Vienkāršākā variantā ceturtdaļās sagrieztus kāpostus vari apliet ar eļļu, apkaisīt ar garšvielām un – krāsnī iekšā.
Tiem, kuri vēlas ko sātīgāku par salātiem vai kuriem vienkārši nepieciešams sasildīties pēc garas pēcpusdienas pastaigas, iesakām savārīt prāvu katlu ar kāpostu zupu. Piešauj zupai klāt kādu graķīti – baltvīns nevienam nekaitēs – un zupa būs īpaši sildoša. Bet garšas kārpiņas noteikti būs sajūsmā par kādu kāpostu sacepumu vai kāpostu pīrāgu, kuru notiesāt pa gabaliņam vien.
Mammas kraukšķīgie kāpostu salāti ķiploku marinādē
Manas mammas gatavoto, ārkārtīgi vienkāršo kāpostu salātu lielākie plusi ir nepārspējamais kraukšķīgums un pikanti saldskābā garša. Šie gardie salātiņi vienlīdz labi garšos gan ar kartupeļu biezputru un kotletēm, gan ar griķiem un aknu mērcīti, gan citiem klasiskiem, daudzu iecienītiem ēdieniem.
Kraukšķīgi kartupeļu pončiki ar kāpostu pildījumu
Kartupeļu pončiki ar kāpostu pildījumu ir kā radīti sātīgām vakariņām, it īpaši, ja pasniegsi tos ar skābo krējumu.
Vienkāršais kāpostu pīrāgs
Dažāda veida kāpostu pīrāgi ir krievu virtuves klasika – gardi, sulīgi un ļoti sātīgi. Šoreiz piedāvājam recepti ar kāpostu un vārītu olu pildījumu. Skābo krējumu, kas nepieciešams mīklas pagatavošanai, droši var aizstāt ar kefīru.
Gardās kāpostu kotletes
Kāpostu kotletes ir sulīgas, gardas un vienkārši pagatavojamas. Vari tās pasniegt ne vien kā piedevu, bet arī kā pamatēdienu. Pat jaunākie ģimenes locekļi, kuri lielākoties nav sajūsmā par sautētiem vai tvaicētiem kāpostiem, ne vien ar gardu muti noēdīs zeltaini kraukšķīgās kotletes, bet noteikti prasīs papildporciju. It īpaši, ja kā piedevu pasniegsi skābo krējumu vai sēņu mērci.
Sarkano kāpostu salāti ar fenheli
Kraukšķīgi un pikanti sarkanā kāposta salāti. Neparastākai garšai pievienots arī Vidusjūras dārzenis fenhelis. Salāti būs lieliska piedeva gaļas ēdieniem, kā arī vārītiem kartupelīšiem.
Viltotie kāpostu tīteņi
Kāpostu tīteņu šmorēšana ir gana laikietilpīgs process, ko atlikt uz citu reizi, bet, ja tik ļoti kārojas šī klasika, izmēģini recepti, kas neprasīs tik daudz laika pavadīt pie plīts, turklāt gala rezultāts arī neliks vilties.
Biezpiena mīklas kāpostu pīrāgs
Garšīgs un ļoti vienkārši pagatavojams lielais kāpostu pīrāgs, kas gan vairāk līdzinās kārdinošai kūkai. Biezpiena mīkla būs gatava dažās minūtēs, izceptā pīrāga maize ir mīksta un gaisīga.
Veģetāra skābu kāpostu zupa ar baltvīnu
Tasty.lv rudens zupu konkursu noslēdz lasītājas Annas iesūtītā recepte. "Tā kā mūsmājās esam veģetārieši, nācās atklāt garšīgu veģetāro skābo kāpostu zupu. Kāposti papildināti ar pussaldo vīnu un labu dārzeņu buljonu rada izcili labu garšu, un šo zupu labprāt ēd arī tie, kas uz veģetāriem ēdieniem skatās ar aizdomām," raksta Anna.
Skābu kāpostu zupa Sibīrijas gaumē
Sibīrijā valda uzskats, ka garšīga kāpostu zupa var būt tikai tāda, kas bijusi saldēta. Tādēļ vispirms gatavo skābu kāpostu zupas sagatavi, to sasaldē uz vismaz 12 stundām un tikai pēc tam to izmanto zupas vārīšanai.
Kāpostu un pupiņu zupa ar vistas gaļu
Sātīga un aromātiska zupa, kurā bez kāpostu lapām un baltajām pupiņām ir arī vistas gaļa, selerijas un burkāni. Pasniedz vēl karstu kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.
Kāpostu-burkānu plācenīši
Sātīgs un apetītlīgs vakariņu ēdiens. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem skābā krējuma mērcē.
Siltie kāpostu salāti ar sinepju mērci
Brīnišķīgi salāti, kas papildinās gaļas ēdienus vai zivi, kā arī rīsus vai mundierī ceptus kartupeļus. Bet tikpat labi šie salāti var būt kā pamatēdiens - pievieno grauzdētus pekanriekstus vai valriekstus, plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai bumbieri, vai sieru, vai plānas vistas filejas šķēlītes. Izbaudi!
Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem
Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem - sātīgai un gardai ikdienas maltītei.
Svaigie veselības salāti ar āboliem un kāpostiem
Veselības salāti - svaigi un gardi piedevu salāti.
Kāpostu sacepums ar tomātiem un siera 'cepuri'
Pusdienām vai launagam, ēdienkartes dažādošanai noderēs šī kāpostu sacepuma recepte.
Apelsīnu sulā štovēti kāposti
Apelsīnu sulā štovēti kāposti - gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Šis ēdiens piemērots arī cukura diabēta slimniekiem.
Veģetārā kāpostu šnicele
Veģetārās kāpostu šniceles recepti piedāvā "Lido" šefpavāre Ilga Joma.