Brīdinām, ka kāpostu tīteņus gan šoreiz neiekļāvām, tie ir pelnījuši atsevišķu slavas stundiņu. Ko tad pagatavot no brangas kāpostgalvas? Var sākt ar svaigajiem vai skābētajiem salātiem, kas patīkami kraukšķēs starp zobiem. Ja izlemts, ka kādu laiku atteiksies no gaļas, tad no kāpostiem sanāks ļoti gardas veģetārās karbonādes un kotletes. Vienkāršākā variantā ceturtdaļās sagrieztus kāpostus vari apliet ar eļļu, apkaisīt ar garšvielām un – krāsnī iekšā.
Tiem, kuri vēlas ko sātīgāku par salātiem vai kuriem vienkārši nepieciešams sasildīties pēc garas pēcpusdienas pastaigas, iesakām savārīt prāvu katlu ar kāpostu zupu. Piešauj zupai klāt kādu graķīti – baltvīns nevienam nekaitēs – un zupa būs īpaši sildoša. Bet garšas kārpiņas noteikti būs sajūsmā par kādu kāpostu sacepumu vai kāpostu pīrāgu, kuru notiesāt pa gabaliņam vien.