Dāmām noteikti garšos vieglākas tomātu krēmzupas un biezzupas, ko papildināt ar kādu grauzdiņu, saujiņu vārītu lēcu, turku zirņu vai citu cietāku piedevu kontrastam. Krēmzupu pagatavošanai pati labākā izvēle būs konservētie tomāti, jo tos atliks tikai uzkarsēt kopā ar sakapātiem sīpoliem, pievienot mazliet karsta buljona, sablendēt un zupa gatava.
Bet, ja mājās ir kāds prasīgs vīrietis, kuram obligāti katrā maltītē nepieciešama porcija gaļas, nebēdā – "Tasty" krājumos var atrast tomātu zupas, ar ko izdabāt abiem ēdājiem. Piemēram, izmantojot jau pieminētos konservētos tomātus, var pagatavot tomātu zupu ar kāpostiem un frikadelēm, klāt pievienojot arī kādu sauju konservēto pupiņu. Tāpat vari noskaņoties karstasinīgajai Meksikai un pagatavot aso tomātu zupu ar vistu vai jūras veltēm spāniski itāliskās noskaņās. Lai labi garšo!
Krāsnī ceptu tomātu biezzupa ar grauzdiņiem un baziliku
Aromātiska, karsta un nedaudz pikanta biezzupa ar kraukšķīgiem maizes gabaliņiem. Tieši tas, kas vajadzīgs vējainā ziemas dienā, lai sasildītos!
Tomātu zupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem marokāņu gaumē
Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.
Burkānu un tomātu zupa ar kokosriekstu pienu
Saulaina rudens zupa, kas sildīs vēsākās dienās. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Ilze Liepiņa. Viņas ģimenei tā ir iecienīta zupa visas aukstās sezonas garumā.
Ātrā tomātu zupa ar konservētām pupiņām
"Aromātiska, sildoša un sātīga, tāda ir šī tomātu zupa, kuru vēlos pieteikt vakariņu konkursam!" par savu gardo zupu raksta Tasty.lv vakariņu konkursa dalībniece Iveta. Autore iesaka – ja zupu vēlas biezāku un vēl sātīgāku, var likt vairāk pupiņas.
Ātrā konservēto tomātu krēmzupa
Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.
Tomātu krēmzupa
Garda tomātu krēmzupa, kurai pievienoti sarkanie sīpoli un ķiploki izteiksmīgākai garšai. Tam visam pa virsu sāļais Parmezāna siers. Lieliska maltīte, lai sasildītos vēsajās rudens dienās.
Tomātu biezzupa ar lēcām
Garda tomātu zupa, kas noderēs ēdienkartes dažādošanai.
Paprikas un tomātu zupa ar pesto grauzdiņiem
Nedaudz pikanta paprikas un tomātu krēmzupa, kas sasildīs aukstajās dienās. Tai klāt pagatavo siltus un kraukšķīgus maizes grauzdiņus, kas apziesti ar paša gatavotu pesto un Čedaras sieru.
Tomātu biezzupa ar pupiņām
Šai biezzupai ir ne tikai koša krāsa, bet arī izteiksmīga garša. Sātīga, aromātiska ar kraukšķīgiem ķiploku grauzdiņiem un nedaudz asu pēcgašu - tomātu zupa atgādina saulaino Provansu un gaidāmo vasaru...
Tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām
Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!
Asā tomātu zupa ar jūras veltēm
Zupa, kas atdzīvinās visas garšas kārpiņas - asā tomātu zupa ar jūras veltēm!
Vienkārši pagatavojama tomātu biezzupa ar vistu meksikāņu gaumē
Vienkārši pagatavojama tomātu zupa ar vistu, kam vēl vairāk meksikāņu temperamenta piešķirsi, pievienojot svaigu vai kaltētu čili. Tāpat šai zupai piestāv arī dažādi svaigi zaļumi, piemēram, pētersīļi vai kinza.
Tomātu zupa ar frikadelēm
Kādudien domāju, ko pagatavot pusdienām. Doma skaidra - zupu! Garšas kārpiņas vēl atceras nesen gatavotu saldskābo tomātu zupu, tad nolēmu gatavot ko līdzīgu. Ne tik izteikti saldskābu, un šoreiz ar frikadelēm. Gatavošana nav no sarežģītākajām, bet rezultāts garšoja visai saimei!
Karstā tomātu zupa ar ceptu siermaizi
Karstā tomātu zupa ar ceptu siermaizi - sātīgām vakariņām.