Foto: Shutterstock kolāža

Maigs un gaisīgs kā pirmais sniegs šis saldais ēdiens, samtaini čaukstot, izkusīs mutē, liekot garšas kārpiņām tirpt no baudas. Ja var ticēt leģendai, tiramisu kūka esot bijusi 19. gadsimta Venēcijas kurtizāņu mīļākais saldais ēdiens. Rūpējoties par tavu baudījumu, "Tasty" komanda ir sagatavojusi 17 grēcīgi gardas tiramisu receptes.

Tiramisu burtiskā tulkojumā nozīmē "pacel mani augšā", bet metaforiski "dari mani laimīgu". Šis deserts tiek dēvēts arī par eņģeļu ēdienu. Iespējams, šim saldajam ēdienam ir visbagātīgākais recepšu variāciju skats, jo nav vienas "īstās" tiramisu receptes – Marsalas vīnu reizēm aizstāj gan ar amareto, konjaku, rumu vai citu stipro alkoholu. Putukrējuma vietā izmanto olas baltumu, olu dzeltenumu aizvieto ar olu liķieri, bet "savoiardi" jeb dāmu pirkstiņus aizstāj ar mīkstām piparkūkām. Kafija ir teju vienīgā nemainīgā šī deserta sastāvdaļa.

Uzzināt ko vairāk par kafijas izmantošanu arī citos saldajos ēdienos vari šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!