Gada patriotiskākais mēnesis, kad priekšā Lāčplēša diena un Latvijas Neatkarības proklamēšanas diena, liek raudzīties ne tik daudz eksotisku un vēl nepamēģinātu ēdienu virzienā, kā tepat tuvāk – laiks novērtēt to, ar ko varam lepoties mēs paši, izceļot no pūra lādes latvisko recepšu vācelītes. Starp pārbaudītajām vērtībām ir kā pelēkie zirņi un bukstiņputra, tā kārdinošas medus kūkas, rupjmaizes kārtojumi un maizes zupa, kas ir īpaša un tikai viena tāda mums.
"Novembrī latviešiem ir daudz svinamdienu – Mārtiņdiena, Lāčplēša diena un, protams, Latvijas Republikas proklamēšanas gadadiena, kad jāceļ galdā siļķe kažokā, pīrāgi un jāpiesmaržina māja, cepot medus kūku un grilējot vien' maz' cūciņ' vai gardu zoss cepeti. Manuprāt, novembrim piestāv arī deserti ar dzērvenīgu skābumiņu, mežonīgās medījuma gaļas garša, latviešiem tik mīļā saldskābmaize un, protams, neiztikt arī bez sātīgas sīpolu zupas vai kreftīgas kāpostu zupītes, lai kārtīgi sasildītos pēc laipošanas starp novembra neiztrūkstošajām pavadonēm – peļķēm. Un kas par to, ka pēdējie dzērvju kāši jau pametuši Latviju?! Mēs paliekam šeit, lai izgaršotu katru novembra dienu īsteni latviskā garā," par šī mēneša garšas baudām stāsta "Tasty" redaktore Jolanta Roze.