salāti konservēti zaļie zirnīši pusdienas
Foto: Shutterstock
Līdzās konservētai kukurūzai, tomātiem, bietēm un citiem labumiem, kas virtuves skapītī var nostāvēt mēnešiem, ir arī konservēti zaļie zirnīši. Tā ir neatņemama sastāvdaļa rasoliem un vinegretiem, kā arī paspilgtina jebkura ātrā sautējuma garšu. Lūk, dažas idejas, kā padarīt maltītes ar konservētiem zirnīšiem vēl jo gardākas!

Lai arī konservētie zirnīši ļoti labi garšo tāpat, sajaukti vien ar majonēzi, tos noteikti vari papildināt ar garšvielām. Klasiskā varianta – sāls un pipari – vietā pamēģini pievienot mazliet ķiploku pulvera, majorāna vai čili, kas nedaudz nomāks konservējuma izteiksmīgo garšu. Tāpat zirnīšus vari padarīt maigākus, pasildot uz pannas izkausētā sviestā.

Pamēģini zaļos zirnīšus ne tikai rasolā – tie var būt pamats cita veida salātiem, ja pievienosi, piemēram, svaigu sakapātu kāpostu vai atdzesētus graudaugus. Zaļie zirnīši ļoti labi garšos kopā ar griķiem un kvinoju. Kā arī, no tiem var pagatavot zibenīgo sautējumu, pievienojot mazliet apcepta bekona un uzsildot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!