gulašs, zupa, čili, pusdienas, vakariņas
Foto: Shutterstock
Kad beidzot sniega mākoņi ir sabiezējuši un aplaimojuši mūs ar elpu aizraujošu balto skaistumu, pienācis laiks pieiet ar lielu nopietnību tam, kā tad pirmajā vēsajā novembra nedēļas nogalē sasildīties. Tāpēc pusdienu vai vakariņu galdam noderēs tādi ēdieni, kuros paslēpusies kāda sildoša sastāvdaļa, piemēram, čili, koriandrs un citas pikantās garšvielas. Lūk, dažas idejas no "Tasty" recepšu klāsta, ko pagatavot pēc šī gada pirmo sniegavīru velšanas un pikošanās!

Visvieglāk vēsajā laikā var pagatavot un sasildīties ar zupām – tām jābūt ne tikai pietiekami tumīgām, bet arī ar piemērotām garšvielām, tāpēc nebaidies pasutināt ilgāk dārzeņus paprikas pulverī un sasmalcinātās ķiploku daiviņās, pievienojot arī kādu koriandra sēkliņu un kuminu. Izvēle ir plaša – harčo, zupa meksikāņu vai marokāņu gaumē. Bet kombinācija "ass un sildošs" nebūt nenozīmē, ka jāgatavo tikai zupas vien.

Vari iedraudzēties ar čili pipariem, gatavojot kādu sātīgu sautējumu, piemēram, ar konservētiem tomātiem un vistu. Ja vēlies pamēģināt ko jaunu, noteikti iesakām pagatavot amerikāņu tik ļoti iecienīto čili sautējumu – tas būs kā sildošs, tā sātīgs, ja pievienosi pietiekamu daudzumu gaļas, pupiņu un garšvielu. Ja ēdāji ir tādi, kam ne zupas, ne sautējumi neiet pie sirds, tad noteikti nenošausi greizi ar pikantām gaļas bumbiņām, ko papildinās interesanta mērce vai krāsnī cepti kartupelīši. Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!