Foto: Shutterstock
Britu kulinārās tradīcijas lielā mērā ir ietekmējusi gan valsts bagātīgā vēsture, gan klimatiskie apstākļi – teju nekad nepārejošais lietus un to pavadošais drēgnums, kā iespaidā vairums ēdienu ir kalorijām bagāti un ļoti sātīgi. Tādēļ britu mājīgie ēdieni jeb "comfort food" īpaši piestāv arī Latvijas aukstajiem ziemas mēnešiem, kad organismam nepieciešams nodrošināties ar papildus enerģiju.

Bagātīgās angļu brokastis un daudzos literāros darbos aprakstītais pēcpusdienas tējas dzeršanas rituāls ir tikai daži no veidiem, ko britu virtuve iesaka, lai sasildītu miesu un garu, jo britu impērijas laikā angļi aizguva ļoti daudz vērtīgu ideju un produktu no citām valstīm, piemēram, Ziemeļamerikas, Ķīnas un Indijas.

Tā rezultātā klasiskie un pamatīgie angļu virtuves produkti maize, siers, cepta un sautēta gaļa, medījumi, saldūdens zivis un jūras zivis tagad sacenšas, piemēram, ar kartupeļiem, tomātiem un čili pipariem no Dienvidamerikas, un kariju un citām garšvielām no Indijas, veidojot neparastas un īpaši sildošas garšu kombinācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!