Vispirms jāatceras tas, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. Bieži vien bērni ir itin priecīgi par simbolisku naudiņu nopirkt kādu kūkas gabaliņu, tāpēc šeit var noderēt kāda plātsmaize, brūnītis vai medus kūka, kas teju visiem iet pie sirds. Vienmēr liels pieprasījums ir pēc klasiskiem bērnības gardumiem – riekstiņiem, kas pildīti ar iebiezināto pienu, žagariņiem, biezpiena pončikiem, kā arī sēnīšu cepumiem, kas glazēti ar balto un tumšo šokolādi.
Bet ērtākai ēšanai un turēšanai rokās var noderēt mafini, kūciņas uz kociņiem un izdekorēti cepumu salmiņi. Tāpat bērnu vidū lielā cieņā ir cīsiņi – ja vien saldētavā vēl ir kārtainā mīkla, no šīm divām sastāvdaļām var pagatavot brīnumu lietas. Galvenais pieiet Mārtiņdienas gardumiem radoši un talkā ņemt arī pašu bērnu, lai ar lepnumu var teikt, ka piedalījies gatavošanā.