cepti dārzeņi
Foto: Shutterstock
Laikā, kad plašā klāstā pieejami ķirbji, kartupeļi, selerijas saknes, burkāni, kāļi, bietes un citi sakņu dārzeņi, izcepti krāsnī, tie vislabāk pierādīs savu burvību un paglābs no izsalkuma, tāpēc iedvesmojies no dažādajām variācijām un palutini mājiniekus, pirms mielošanās dāsni pārlejot tos ar gardu mērci.

Viens no pamatlikumiem, lai ēdiens nešķistu vienmuļš, ir dārzeņu dažādība. Kartupeļiem pievieno papriku, burkānus, cukīni, puķkāpostus vai ko citu, un maltīte uzreiz kļūs daudzveidīgāka, tāpat ieteicams variēt ar garšvielām. Pagatavo mērci no olīveļļas, medus un sinepēm vai sajauc eļļu ar aromātiskiem garšaugiem. Neaizmirsti par sojas mērci, pesto, balazamiko, aromatizētām eļļām un citām piedevām, kas var dažādot dārzeņu pagatavošanu. Pa vidam dārzeņiem ieliec kādu uz pus' em pārgrieztu ķiploku galviņu, pievieno sīpolus, puravu šķēlītes vai čili pārslas.

Burkāni garšos izcili, ja tos strauji apcepsi uz pannas, tad pasutināsi ūdenī un beigās karamelizēsi medū. Izcila piedeva pie gaļas, un ierastie kartupeļi nemaz ar neprasīsies. Bērniem vēl lielāku interesi radīs šāds ēdiens, ja izvēlēsies krāsainos burkānus – dzeltenos, lillā un raibos. To pašu var teikt par bietēm, kas arī pieejamas dzeltenas. Bietes izcili labi garšos kopā ar sāļu sieru, piemēram, zilo, jo pašas ir saldas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!