Kāpostu, pupiņu, zirņu vai biešu zupa ir lielisks veids, kā ar vienā lielā katlā izvārītu kūpošo viru, lieki netērējot laiku un līdzekļus, pabarot ģimeni vairākas dienas pēc kārtas. Tiem, kuri mīl gatavot, lielākā daļa recepšu noteikti jau būs zināmas, bet pārējie noteikti priecāsies iemācīties pagatavot skābeņu zupu, kartupeļu klimpu piena zupu vai kādu citu no 24 "Tasty" piedāvātajām receptēm.
Lai labi garšo
Klasiskā skābu kāpostu zupa
Klasiskā skābu kāpostu zupa - krietnām pusdienām vai vakariņām.
Pupiņu zupa ar burkāniem un grūbām
Garda un sātīga pupiņu zupa ar burkāniem un grūbām.
Ātrā dārzeņu - piena zupa
Vienkārša dārzeņu - piena zupa vieglām pusdienām vai launagam.
Veģetārā šķelto zirņu zupa
Sātīga un garda šķelto zirņu zupa bez kripatiņas gaļas.
Skābu kāpostu un putraimu zupa
Vienkāršā skābu kāpostu un putraimu zupa ikdienas maltītei.
Biešu zupa ar ķiplokiem
Vienkārši pagatavojama biešu zupa ar ķiplokiem.
Sātīgā svaigu kāpostu zupa ar rāceņiem
Pagatavo lielo katlu ar svaigu kāpostu zupu, ar ko varēsiet mieloties vairākas dienas pēc kārtas, jo uzsildot tā būs vēl garšīgāka.
Kartupeļu ķiļķenu piena zupa
Kartupeļu ķiļķenu piena zupu pasniedz ar ķilavu maizītēm.
Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām un miežu putraimiem
Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām un miežu putraimiem – tik garda, ka ar vienu bļodiņu pilnīgi noteikti nebūs gana.
Vistas zupa ar rīsiem, puraviem un selerijām
Nav universālāka un mīļāka ēdiena par vistas zupu. Katram sava versija par to, kam jābūt īstā vistas zupā, vieniem tās ir smalkās nūdeles un burkāniņi, citiem - dažādi dārzeņi, bet vēl citiem - rīsi, noteikti rīsi! Šai reizei - vistas zupas recepte ar puraviem, selerijām un, protams, rīsiem! Pārmaiņas pēc zupa top dziļā pannā.
Kreptīgā skābu kāpostu zupa
Janvāris ir īstais laiks, kad gatavot spēcinošas un sildošas zupas, piemēram, šo skābu kāpostu zupu, kurai neierastu garšu piešķirs pievienotā selerijas sakne.
Zirņu zupa ar cūkgaļu, grūbām un puraviem
Vienkārša un ātri* pagatavojama zirņu zupa ar žāvētu gaļu. * Ātri - ja iepriekš izmērcēti zirņi.
Piena zupa ar makaroniem
Parastā piena un makaronu zupa. Īpaši garda launaga laikā, lai pabarotu bērnus.
Šķelto zirņu un ribiņu zupa
Sātīgu pusdienu šķelto zirņu - ribiņu zupa.
Piena zupa ar kartupeļiem un putraimiem
Ļoti sātīga piena zupa ar kartupeļiem un putraimiem.
Klasiskā frikadeļu zupa
Frikadeļu zupa - kā no labākajām bērnības atmiņām.
Svaigu kāpostu zupa ar liellopa gaļu
Garda un sātīga svaigo kāpostu zupa ar liellopa gaļu. Īpaši labi garšos, pasniegta ar skābo krējumu un kapātiem lociņiem.
Biešu zupa ar skābajiem kāpostiem
Zupu latviešu virtuvē ir tiešām daudz. Tās lielākoties ir veģetāras – ar saknēm, dārzeņiem, graudaugiem un pākšaugiem. Latviešiem cieņā ir arī meža sēņu zupas, bet tie, kuri atrodas tuvāk ūdeņiem – jau izsenis visbiežāk gatavojuši zivju zupas daudzās dažādās versijās. To vidū arī visai neparastas receptes, piemēram, zivju zupu ar pienu, klimpām vai siļķi.
Skābeņu - gaļas zupa ar grūbām
Vienkārši pagatavojama skābeņu - gaļas zupa ar grūbām. Īsta pavasara zupa, ar tik gardajām jaunajām skābenēm. Tiem, kas neēd gaļu, skābeņu zupu var vārīt dārzeņu buljonā.
Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām
Tradicionālā pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām ikdienas ēdienreizei.
Piena zupa ar kartupeļu klimpām un sviestu
Piena zupa ar kartupeļu klimpām ir klasiska latviešu virtuves recepte. Bērnībā mamma vai ome šo gardo zupīti parasti cēla galdā, aizdarot ar sviestu vai dodot klāt baltmaizes šķēli, kas devīgi pārziesta ar sviesta kārtu. Recepti iesaka Sanita Polukejeva.
Sakņu dārzeņu zupa ar mājās ceptām maizītēm
Garda sakņu dārzeņu zupa, kurā kāļa, burkāna un pastinaka gabaliņi pirms vārīšanas apcepti cepeškrāsnī. Zupas šķīvi papildinās smaržīgas, mājās ceptas rauga mīklas maizītes ar sezama un magoņu sēkliņām.
Sakņu zupa ar gaļu un grūbām
Šī būs lieliska ikdienas zupa, īpaši pēc viesībām, kad šis un tas palicis pāri no dažādiem gaļas ēdieniem. Īpaši kārdinoša šī zupa būs, ja tā būs bieza, gandrīz kā sautējums.
Sarkano bietīšu - dārzeņu zupa
Vieglai maltītei sarkano bietīšu - dārzeņu zupa.