siļķe kažokā salāti vakariņas svētki
Foto: Shutterstock
Reizēm gadās tā, ka svētkos nav plānots sēsties pie bagātīga galda, vai vēl priecīgāk – ciemiņi piesakās vien pāris stundas pirms ierašanās. Nevajag satraukties un gaiņāt svētkus prom – arī īsā laikā uz galda var uzlikt ko tādu, ko novērtēs ikviens. Šādās reizēs glābiņš būs salāti, piemēram, kāda visiem labi zināma recepte. Vienalga, vai tas būtu rasols, siļķe "kažokā" vai kārtainie grauzdiņu salāti – svētkiem būs būt ar šīm 14 receptēm!

Olivjē salāti jeb tautā dēvētais rasols ir teju paši, paši populārākie svētku galda salāti. Mēdz pat teikt, ka, ja nav rasola – nav ballītes. Tāpēc tie vienmēr būs droša izvēle. Tālu neatpaliek "šuba" jeb siļķe "kažokā" – burvīgi kārtainie salāti, kas kārtu pa kārtai pārsteidz ar savu sātīgumu un gardumu. Greizi nenošausi, ja pagatavosi kādus ātros krabju nūjiņu salātus, mēlīšu salātus vai vienkāršu biešu vinegretu. Galvenais, lai recepte pašam un ēdājam labi zināma, ne pārāk sarežģīta, bet produkti pieejami pat nelielā piemājas veikaliņā.

Rasols ar siļķi un bietēm pēc 1935. gada receptes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!