Picas pamatu pamats ir mīkla – viegli pagatavojama, kārtīgi uzraudzēta un atpūtināta (lietpratēja padomi tam noderēs). Pēc tam jau to izrullē, novieto uz cepešplāts un ķeras pie mākslas darba radīšanas ar dažādu produktu palīdzību. Visvienkāršākais un klasiskākais variants, protams, ir tomātu mērce, siers un tomāti. Pēc tam jau var pievienot kādu gaļas vai šķiņķa gabaliņu, un šaut krāsnī iekšā. Tomēr mēs iesakām pamēģināt arī jaunas garšas, piemēram, picu ar ļoti kārdinošām maltās gaļas bumbiņām. Vai tādu, uz kuras uzbārstītas apceptas sēnes, anšovi vai kazas siers.
Bet, ja parastā rauga picas mīkla absolūti nesaista vai kviešu miltus uzturā nelieto, pamatni vari pagatavot arī no citām alternatīvām, piemēram, virtuves kombainā sasmalcināta ziedkāposta. Šo variantu ļoti iecienījuši veselīgā uztura piekritēji, jo ziedkāposta pamatnē ir mazāk kaloriju. Tai, tāpat kā jebkurai citai picai, virsū liec mērci un ieplānotās sastāvdaļas. Lai garšīgi!