Picas pamatu pamats ir mīkla – viegli pagatavojama, kārtīgi uzraudzēta un atpūtināta (lietpratēja padomi tam noderēs). Pēc tam jau to izrullē, novieto uz cepešplāts un ķeras pie mākslas darba radīšanas ar dažādu produktu palīdzību. Visvienkāršākais un klasiskākais variants, protams, ir tomātu mērce, siers un tomāti. Pēc tam jau var pievienot kādu gaļas vai šķiņķa gabaliņu, un šaut krāsnī iekšā. Tomēr mēs iesakām pamēģināt arī jaunas garšas, piemēram, picu ar ļoti kārdinošām maltās gaļas bumbiņām. Vai tādu, uz kuras uzbārstītas apceptas sēnes, anšovi vai kazas siers.
Bet, ja parastā rauga picas mīkla absolūti nesaista vai kviešu miltus uzturā nelieto, pamatni vari pagatavot arī no citām alternatīvām, piemēram, virtuves kombainā sasmalcināta ziedkāposta. Šo variantu ļoti iecienījuši veselīgā uztura piekritēji, jo ziedkāposta pamatnē ir mazāk kaloriju. Tai, tāpat kā jebkurai citai picai, virsū liec mērci un ieplānotās sastāvdaļas. Lai garšīgi!
Klasiskā picas mīkla
Gardas picas pagatavošanas pamatā ir kvalitatīvi sagatavota mīkla, gluži tāpat kā latviešu tradicionālajiem pīrāgiem. Ja mīkla ir izdevusies, tad pārējais picas pagatavošanas process ir tīrā improvizācija.
Pica ar mocarellu, anšoviem un olīvām Neapoles gaumē
Kārdinošas rauga mīklas picas ar tomātu pastu, mocarellu, anšoviem un olīvām. Interesantākai garšai pievieno arī kaperus.
Pica ar sēnēm un rikotas sieru
Neparasta sēņu pica ar mīksto rikotas sieru. Papildini to ar spinātiem un salviju, vai kādu citu svaigo garšaugu vēl labākam rezultātam.
Garenā ķiploku pica jeb maizīte ar rukolu
Pikanta ķiploku un čili pica, kas vairāk gan atgādina plakano maizīti. Pasniedz ar svaigām rukolas lapiņām un ēd kā uzkodu, kopā ar kādu gardu mērci.
Puravu, kartupeļu un Čedaras siera pica
Ļoti vienkāršas un gardas picas, kam virsū liktas mazliet neierastākas sastāvdaļas – puravi un kartupeļi. Papildini tās ar sarīvētu Čedaras sieru un smaržīgiem pētersīļiem labākai garšai.
Sātīgā pica ar mocarellu un maltās gaļas bumbiņām
Sātīga pica ar gardām maltās gaļas bumbiņām, mocarellas sieru un svaigu oregano. Tā būs jo īpaši laba, ja nenoslinkosi un mērci pagatavosi, kā nākas.
Bagātīgā siera - salami pica ar fokačas pamatni
Bagātīgā siera-salami pica īpaši garšos tiem, kas iecienījuši picas ar salīdzinoši biezu mīklas pamatni un kraukšķīgām, zeltainām maliņām. Šādas picas gatavošanai lieliski var izmantot fokačas mīklu, bet gardajam pildījumam būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas.
Tomātu pica provansiešu gaumē
Krāsaina, kārdinoša un vienkārša pica, ko pagatavot vien no dažām sastāvdaļām. Picai izvēlies dažādu šķirņu tomātus, lai padarītu to košāku un interesantāku.
Puķkāpostu pica ar gaļu, kazas sieru un olīvām
Šī noteikti ir viena no interesantākajām picas receptēm, kuru nobaudīt. Tās pamatnē nav ne kripatiņas miltu, jo tā veidota no sasmalcināta ziedkāposta jeb puķkāposta. Pa virsu izkārto visdažādākās sastāvdaļas – liellopa steika šķēlītes, papriku, kazas sieru un zaļās olīvas "nocellara".
Peperoni un čili plātsmaize ar kazas sieru
Silta, sātīga, nedaudz asa un pat sāļa – plātsmaize no kārtainās mīklas, kurai pa virsu izklāts gards čili džems, tomātu šķēlītes, peperoni ripiņas un kazas siers. Sastāvdaļas šo kulināro brīnumu stipri pietuvina picai, taču dēvēsim to par sāļo kūku.
Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica
Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.
Puķkāpostu un siera pica ar sīpolu gredzeniem
Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.