Šomēnes mazliet atvadāmies no ļoti sātīgām maltītēm, lai sagatavotos svētkiem, kā nākas. Tā vietā var izmēģināt kādu vieglāku salātu recepti vai krēmzupu – testēšanai, lai saprastu, vai ir vērts likt mielasta galdā. Tāpat jāatrod ideālā deserta recepte un jāatsvaidzina piparkūku cepšanas prasmes. Lai gan saldās noskaņās, decembrī jāatceras par kādu cepeti un pelēkajiem zirņiem – jo kas gan ir namamāte, kas galdā neceļ deviņus un vairāk ēdienus, vai ne?
"Decembris, manuprāt, ir gada garšīgākais mēnesis, kad arī pati izmēģinu jaunas variācijas un garšu salikumus, vismaz adventes vakaros, ja nesanāk laika ikdienā. Produktu plauktiņos un ledusskapī šajā mēnesī man noteikti ir labi daudz mandarīnu, kanēlis, šokolāde, lai iedvesmas vadīta varu pagatavot ko šokolādīgu, jo tā taču ir Ziemassvētku garša! Arī piparkūkas (pašu ceptas vai veikalā iegādātas). Bet no brango produktu klāsta – pelēkie zirņi, kas neapnīk dažādo pagatavošanas veidu dēļ. Katrs svētdienas vakars decembrī ir kūku vakars, kad tuvinieku lokā baudām kādu jaunu, kārdinošu kūku par godu jaunas svecītes iedegšanai, un šo jauko tradīciju ierosinu ieviest arī jums," iesaka "Tava māja" un "Tavs dārzs" redaktore Zane Bitmane.