Uzreiz gan jānorāda, ka – cik recepšu, tik biskvīta pagatavošanas un pildījumu variantu. Biskvītu var pagatavot gan klasisku, izmantojot visu labāko, ko sniedz olas, gan šokolādīgu un pat kraukšķīgu – bezē variantā. Šis ir labs laiks, lai pirms Ziemassvētku mielasta rūpēšanas patrenētos gatavot "Ziemassvētku pagali" jeb "Yule log" (franču valodā to dēvē par "bûche de Noël"). Tieši biskvīta rulete ir viens no tradicionālajiem desertiem, ko svētkos ceļ galdā Francijā, Beļģijā un citās valstīs. Galvenais princips – ruletei tiešām jāizskatās pēc koka pagalītes. To var panākt, dekorējot ruleti ar šokolādes glazūru un konditorejas ēdamajiem nieciņiem, piemēram, kādu marcipāna sēnīti, cukura mastikas lapām vai ko citu.
Bet, ja šokolādes ruletei vēl par agru, vari palutināt sevi un citus ar citronu biskvīta ruleti, vienkāršu ievārījuma ruleti vai pamēģināt "slinko" variantu ar biezpiena sieriņiem. Ja tevi līdz šim atturējusi tieši biskvīta rullēšanas daļa, nevairies – tas nav tik sarežģīti, kā varētu likties. Rezultāts noteikti būs tā vērts, kad nogriezīsi paša pagatavotas ruletes šķēlīti un baudīsi to kopā ar tējas vai kafijas tasi.
Lai garšīgi!
Gaisīgā šokolādes rulete ar vaniļas krēmu
Gardā magoņu rulete
Bezē rulete ar šokolādes krēmu
Ziemassvētku šokolādes rulete franču gaumē
Bezē rulete ar laima krēmu
Citronu biskvīta rulete
Rulete ar krēmsiera pildījumu un glazūru jeb 'Ziemassvētku pagale'
Bezē rulete ar iebiezinātā piena un piparmētru krēmu
Saldo biezpiena sieriņu rulete
Biskvīta rulete ar aveņu ievārījumu
Biskvīta rulete ar ābolu biezeni
Šokolādes rulete ar 'Cielaviņas' krēmu
Šokolādes biskvīta rulete ar leģendārās tortes "Cielaviņa" krēmu – kārums īpašai dienai.
Biskvīta rulete ar zemeņu mērci pildījumā
Biskvīta rulete ar sulīgu zemeņu mērci - izcils kārums ar vasaras garšu!