Vistas gaļa – īpaši filejas daļa – ir slaidajai līnija draudzīga un ātri pagatavojama, tādēļ īsti piemērota darbdienu steidzīgajām vakariņām. Turklāt vistiņu vari baudīt gan siltā veidā, gan izmantot gardu salātu pagatavošanai. Šim mērķim lieti noderēs gan vārīta vistas fileja, gan sulīgi gaļas gabali no iepriekšējās dienas vakariņu cepeša, kas piešķirs salātiem vēl piesātinātāku garšu.
Vistas gaļa ir izmantojama teju visu iespējamo veidu salātos – vari to kombinēt gan ar dažādiem dārzeņiem, gan svaigiem lapu salātiem, pilngraudu makaroniem, rīsiem, vārītiem kartupeļiem, olām, pupiņām, turku zirņiem un citiem tievētāju ēdienkartē ieteicamiem produktiem.
Tie, kas vēlas baudīt neparastākas garšu kombinācijas, salātos ierastos gurķus un tomātus var aizstāt ar persikiem, apelsīniem vai pat vīnogām – augļi vistas gaļai piestāv tikpat labi, cik dārzeņi. Ja vistai , to vārot, tvaicējot vai cepot krāsnī, pievienosi sojas mērci un ingveru, salāti iegūs austrumniecisku garšu niansi, bet karijs piešķirs Indijas ēdieniem raksturīgu garšu.
Noderīgus padomus, kā izcept patiešām sulīgu un gardu vistas krūtiņu, ko vari izmantot salātu pagatavošanai, atradīsi šeit, bet te atklājām vienkāršu knifu, kā izvārīt vistas fileju, lai tā nebūtu sausa.
Bieži vien lielākā kļūda, ko pieļaujam, ir nepiemērotas mērces izvēle salātu aizdaram. Ja dzīvi nespēj iedomāties bez majonēzes, te stāstījām, kā pagatavot mērci, kas garšo ne sliktāk kā majonēze, bet satur mazāk kaloriju. Skābo krējumu salātos labāk aizvieto ar bezpiedevu jogurtu, kefīru vai paniņām, ko vari papildināt ar dažādiem garšaugiem un garšvielām, citrusaugļu sulu vai, piemēram, karotīti sinepju vai mārrutku. Vairums vistas salātu lieliski garšos arī bez īpašām mērcēm un eļļas, vien pārslacīti ar citrona vai apelsīna sulu. Kraukšķim vari tiem pievienot grauzdētus riekstus vai sēkliņas.
Droši eksperimentē un izbaudi lielisko rezultātu, iedvesmojoties no mūsu sarūpētajām 14 idejām par tēmu "vistas filejas izmantošana salātos", bet no vakariņām pāri palikušos salātus vari iesaiņot līdzņemšanai uz darbu.
Lai labi garšo!
Cēzara salāti ar vistas fileju
Vienkārši un ātri pagatavojami Cēzara salāti ar vistas fileju.
Makaronu salāti ar vistu un dārzeņiem ķīniešu gaumē
"Šie kraukšķīgie un krāsainie salāti ar dārzeņiem un vistas gaļu būs īsts atklājums austrumniecisku garšu cienītājiem. Ierasts, ka ķīniešu ēdienos parasti tiek izmantotas nūdeles, bet kādēļ gan neaizstāt tās ar makaroniem? Tas ir ne vien lētāks, bet arī ēšanai daudz parocīgāks produkts," raksta receptes autore Nikola. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.
Svaigi, mazliet grēcīgi, bet vasarai tieši laikā – lapu salāti ar apceptu vistas fileju un svaigiem, sulīgiem ķiršiem. Saldais mutē mīsies ar sāļo, bet sinepju mērcīte piešķirs patīkamu sīkstumu.
Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.
Dārzeņu salāti ar vistu, bulguru un spirgtu laima mērci
Nereti dzirdēts, ka no salātiem jau nevar paēst. Kliedēsim šo mītu, piedāvājot sātīgu silto salātu recepti, bet tie itin labi ies pie dūšas arī auksti. Ar sastāvdaļām droši drīkst variēt, pievienojot, piemēram, marinētus gurķus vai šampinjonus, bet bulguru aizstājot ar kvinoju vai kuskusu.
Svaigie salāti ar vistu, vīnogām un eļļas–sinepju mērci
Vien pusstundas laikā pagatavojami gardi, svaigi un veselīgi salāti, kas papildināti ar sulīgu vistiņu, vīnogām un grauzdētām saulespuķu sēkliņām. Īsti piemēroti gan ikdienas maltītei, gan svētku galdam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit