Vistas gaļa – īpaši filejas daļa – ir slaidajai līnija draudzīga un ātri pagatavojama, tādēļ īsti piemērota darbdienu steidzīgajām vakariņām. Turklāt vistiņu vari baudīt gan siltā veidā, gan izmantot gardu salātu pagatavošanai. Šim mērķim lieti noderēs gan vārīta vistas fileja, gan sulīgi gaļas gabali no iepriekšējās dienas vakariņu cepeša, kas piešķirs salātiem vēl piesātinātāku garšu.
Vistas gaļa ir izmantojama teju visu iespējamo veidu salātos – vari to kombinēt gan ar dažādiem dārzeņiem, gan svaigiem lapu salātiem, pilngraudu makaroniem, rīsiem, vārītiem kartupeļiem, olām, pupiņām, turku zirņiem un citiem tievētāju ēdienkartē ieteicamiem produktiem.
Tie, kas vēlas baudīt neparastākas garšu kombinācijas, salātos ierastos gurķus un tomātus var aizstāt ar persikiem, apelsīniem vai pat vīnogām – augļi vistas gaļai piestāv tikpat labi, cik dārzeņi. Ja vistai , to vārot, tvaicējot vai cepot krāsnī, pievienosi sojas mērci un ingveru, salāti iegūs austrumniecisku garšu niansi, bet karijs piešķirs Indijas ēdieniem raksturīgu garšu.