Viens no sacepuma gatavošanas priekšnoteikumiem, ir laicīga visu sastāvdaļu sagatavošana. Samizo un sagriez kartupeļus, sagatavo citus dārzeņus, novāri makaronus (ja izmanto, protams), kā arī pārliecinies, ka ir sacepuma galvenais elements – gaļa. Tā var būt gan maltā gaļa, kuru pirms tam apcept uz pannas, gan vistas, cūkas vai liellopa gaļas gabaliņi. Bet pavisam žiglajiem variantiem izvēlies desiņas vai šķiņķi – tos vari aši sagriezt un sabērt sacepuma traukā pie pārējām sastāvdaļām.
Bet, ja mājās ir palikusi vakardienas kartupeļu biezputra vai makaroni – vēl jo labāk! Pievieno šīm abām sastāvdaļām pannā apbrūninātu malto gaļu, un ātrais sacepums būs gatavs nemanot. Kārdinošākam rezultātam, sacepumu pārlej ar sarīvēta siera, olas un saldā krējuma kārtu. Lai justu, kur tad ir tas sāts!