sacepums maltā gaļa pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Ja karbonādes un kotletes dikti apnikušas, bet frikadeļu virpināšanai nepietiek spēka, tad gaļa jāievilina vakariņu maltītē kā citādi. Piemēram, ar sātīga sacepuma palīdzību. Tas varbūt nebūs vieglāk, taču rezultāts būs visnotaļ līdzvērtīgs – kārtiņa gaļas, kārtiņa kartupeļu, vēl nedaudz dārzeņu sacepuma traukā, un branga maltīte gatava likšanai cepeškrāsnī. Sātīgiem vēderpriekiem "Tasty" izvēlējās 14 dažādas receptes ar gaļas sacepumiem, lai izdabātu katra gaumei.

Viens no sacepuma gatavošanas priekšnoteikumiem, ir laicīga visu sastāvdaļu sagatavošana. Samizo un sagriez kartupeļus, sagatavo citus dārzeņus, novāri makaronus (ja izmanto, protams), kā arī pārliecinies, ka ir sacepuma galvenais elements – gaļa. Tā var būt gan maltā gaļa, kuru pirms tam apcept uz pannas, gan vistas, cūkas vai liellopa gaļas gabaliņi. Bet pavisam žiglajiem variantiem izvēlies desiņas vai šķiņķi – tos vari aši sagriezt un sabērt sacepuma traukā pie pārējām sastāvdaļām.

Bet, ja mājās ir palikusi vakardienas kartupeļu biezputra vai makaroni – vēl jo labāk! Pievieno šīm abām sastāvdaļām pannā apbrūninātu malto gaļu, un ātrais sacepums būs gatavs nemanot. Kārdinošākam rezultātam, sacepumu pārlej ar sarīvēta siera, olas un saldā krējuma kārtu. Lai justu, kur tad ir tas sāts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!