Viens no sacepuma gatavošanas priekšnoteikumiem, ir laicīga visu sastāvdaļu sagatavošana. Samizo un sagriez kartupeļus, sagatavo citus dārzeņus, novāri makaronus (ja izmanto, protams), kā arī pārliecinies, ka ir sacepuma galvenais elements – gaļa. Tā var būt gan maltā gaļa, kuru pirms tam apcept uz pannas, gan vistas, cūkas vai liellopa gaļas gabaliņi. Bet pavisam žiglajiem variantiem izvēlies desiņas vai šķiņķi – tos vari aši sagriezt un sabērt sacepuma traukā pie pārējām sastāvdaļām.
Bet, ja mājās ir palikusi vakardienas kartupeļu biezputra vai makaroni – vēl jo labāk! Pievieno šīm abām sastāvdaļām pannā apbrūninātu malto gaļu, un ātrais sacepums būs gatavs nemanot. Kārdinošākam rezultātam, sacepumu pārlej ar sarīvēta siera, olas un saldā krējuma kārtu. Lai justu, kur tad ir tas sāts!
Kartupeļu biezputras, maltās gaļas un tomātu sacepums
Kartupeļu, maltās gaļas un tomātu sacepums – sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei.
Kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums
Sātīgai maltītei ikdienā vai svētkos – kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums.
Cīsiņu un mīklas sacepums
Slavenais britu virtuves ēdiens "toad in the hole" jeb "baloži aliņā" pavisam vienkāršā versijā. Sacepums būs garda maltīte kā pusdienās, tā vakariņās.
Brokoļu un šķiņķa sacepums ar sieru
Vienkāršs, sierīgs un sātīgs sacepums pusdienām vai vakariņām. Cepamtrauka pamatnē izliktā maize būs patīkami kraukšķīga, bet šķiņķa un siera sāļums mīsies ar brokoļu svaigumu.
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.
Maltās gaļas sacepums, kad slinkums cept kotletes
Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.
Desiņu un pupiņu sacepums
Ļoti vienkāršs un gards vakariņu ēdiens, kuru pēc darba var ātri sacept, ja tik dārzeņi tiks pietiekami smalki sagriezti.
Liellopa maltās gaļas sacepums ar kartupeļu biezputru lauku stilā
Vienkārši un ātri pagatavojams sacepums, īpaši, ja maltās gaļas mērce un kartupeļu biezputra jau gatavas ledusskapī. Ja mērce noglabāta saldētavā, pa nakti izņem to atlaisties. Piedāvājam izmantot liellopu maltās gaļas mērci ar šampinjoniem, kuras recepti vari izlasīt šeit.
Vistas sacepums ar pupām spāņu gaumē
Nedaudz pikants un ļoti spēcinošs vakariņu variants, kad negribas ilgi stāvēt pie plīts. Cepta vista, pupiņas, paprika... un pats svarīgākais - beigās jāmazgā tikai viena panna!
Sātīgs maltās gaļas sacepums ar kariju
Šis ir ļoti vienkārši pagatavojams un gards, bet nedaudz savādaks maltās gaļas sacepums, kā ierasts. Pēc šai līdzīgas receptes gaļas sacepumu gatavo Dienvidāfrikā, kur to sauc par "babotiju". Sacepumam īpašu garšu piešķir karija pulveris un citrona sula, bet olu kultenis to padara īpaši maigu, tādēļ tas noteikti garšos arī bērniem.
Musaka - baklažānu un kartupeļu sacepums ar gaļu
Musaka ir tradicionāls Balkānu un Vidusjūras valstu ēdiens, kuru gatavo cepeškrāsnī - no baklažāniem, kartupeļiem un gaļas, bagātīgi pārlejot ar mērci.
Rīsu un maltās gaļas sacepums cepeškrāsnī
Sātīgai pusdienu reizei - rīsu sacepums ar malto gaļu un siera un olu "cepuri".
Brokoļu un maltās gaļas sacepums pannā - ātrām vakariņām
Ja meklē recepti superātrām vakariņām un garšo brokoļi un fenhelis, izmēģini šo fikso recepti - brokoļu un maltās gaļas sacepums ar fenheļa sakni un lapu kāpostiem. 10 minūtes darba un maltīti jau var celt galdā!
Majonēzē un adžikā marinēta vista ar kartupeļiem un sieru
Sātīgai maltītei pagatavota, iepriekš majonēzē un adžikā marinēta, krāsnī cepta vista ar zeltainām kartupeļu šķēlēm.