Tāpēc šī iemesla dēļ paraudzījāmies, ko tad savlaicīgi var pagatavot no "Tasty" plašās pavārgrāmatas svētku kūku receptēm. Par klasisko Ziemassvētku pudiņu gan jāaizmirst, jo to vajadzēja gatavot Pirmajā adventē – lai gan aizmāršīgākai saimniecei arī tas netraucēs. Pudiņš varbūt būs nedaudz mazāk reibinošs, jo saņēmis ne tik daudz brendija vai ruma, taču ēdams tas būs tāpat.
Skaidrs ir viens – jau tagad drošu sirdi var gatavot žāvēto augļu kūkas, kas labi uzglabājas ledusskapī. Tāpat Ziemassvētku dienu atvieglos fakts, ja laicīgi sagatavosi vācu tradicionālās štolles, itāliešu panforti vai panetoni. Vienīgais, kas noderēs, lai kūka nesabojātos – glazūru uzklāj vien dienu vai divas iepriekš.
Ziemassvētku marcipāna štolle vācu gaumē
Ziemassvētku marcipāna štolle ir kaut kas līdzīgs bagātīgam kliņģerim, tikai to veido kā kukulīti, kas pildīts ar marcipānu.
Mazie banānu un valriekstu kukulīši dāvināšanai
Ziemassvētkiem strauji tuvojoties, dažādi saldumi un kārumi, kurus uzdāvināt draugiem, radiem un kolēģiem, kļūst arvien aktuālāki. Lūk, vēl viena garda ideja, kuru pagatavot pašam un pēc tam iesaiņot skaistā paciņā – banānu un valriekstu kūkas vai maizes kukulīši, ja tā labpatīk tos dēvēt.
Tradicionālā vācu biezpiena štolle
Tradicionāls vācu Ziemassvētku gardums, kas jācep ļoti laicīgi, lai līdz svētkiem štolle paspētu nobriest. No dotā produktu daudzuma iznāks viens kukulītis.
Tradicionālais angļu Ziemassvētku augļu kēkss
Tradicionālo angļu Ziemassvētku kēksu var cept dažas dienas vai pat mēnesi pirms likšanas galdā. Savlaicīgās cepšanas iemesls ir Ziemassvētku kēksa nobriedināšana un piesūcināšana ar nelielu brendija piedevu. Pat tad, ja izvēlas bezalkoholisko kēksa versiju, to arī cep laicīgi, jo pašam gatavošanas procesam nepieciešams laiks, kā arī kēkss lieliski glabājas un dod iespēju saimniecei sagatavoties svētkiem bez steigas.
Ziemassvētku kūkas pamatrecepte
Klasiska Ziemassvētku kūkas recepte angļu gaumē, ko parasti gatavo laicīgi pirms svētkiem – vismaz nedēļu pirms pasniegšanas. Gatavo kūku pēc tam var dekorēt, kā vien sirds kāro – ar sviesta krēmu, marcipāna masu, kausētu šokolādi vai ko citu.
Panforte ar tumšo šokolādi, pistācijām un vīģēm
Panforte ir ļoti bagātīga un sātīga itāļu Ziemassvētku kūka. Tās sastāvā parasti ir rieksti, mandeles, medus, šokolāde, kaltēti augļi un garšvielas.
Panetone ar dzērvenēm un balto šokolādi
Panetone ir tradicionāla itāļu svētku maize. Garda, salda, viegla un poraina tā burtiski kūst uz mēles. Sukāžu gabaliņi un kaltētās dzērvenes ir kā mazi pārsteigumi. Folijā ieklātu, šo keksu varēsi uzglabāt divas nedēļas, turklāt tas nezaudēs savas lieliskās garšas īpašības.
Ziemassvētku kūka
Ziemassvētku kūka ar marcipāna - ruma glazūru.
Apaļā Ziemassvētku kūka ar šokolādes virskārtu
Ziemassvētku šokolādes kūka – īstens svētku galda šedevrs. Tās pagatavošana gan prasīs pacietību, bet gardais rezultāts noteikti būs tā vērts. Vari ietaupīt laiku un dekorēšanai izvēlēties jau gatavus konditorejas šokolādes rotājumus.
Ruma - augļu kēkss
Ruma - augļu kēkss ar sukādēm un mandelēm.