Bet, ja vēlies panašķoties, pagatavo kausētā siera vafeles, sāļos kēksiņus vai ļoti ātros speķa pīrādziņus.
Kausēto sieru vēsture ir ļoti sena, jo pirmo kausēto siera kārbiņu tirgoja 1911. gadā Vācijā. Tas bija Ementāles kausētais siers. Mūsdienās veikalos iespējams iegādāties dažādus kausētos sierus, turklāt daudzi no tiem jau ir papildināti ar dažādām garšām un piedevām.
Tev atliks tikai izraudzīties savai gaumei tīkamāko sieru, lai jau šovakar pat vakariņās pagatavotu kādu no "Tasty" piedāvātajām receptēm ar kausēto sieru "galvenajā lomā". Mēs apsolām – būs garšīgi!
Plānās pankūkas ar kausēto sieru, svaigu gurķi un krabju nūjiņām
Sātīgas plānās pankūkas ar kausētā siera un krabju nūjiņu pildījumu dūšas piesiešanai. Gurķis piešķirs patīkamu svaigumu.
Vistas filejas siera zupa
Novembra "Zupu konkursam" lasītāja Ilze iesūtījusi savas ģimenes iecienītāko zupu - vistas filejas siera zupu. Garšas buķeti zupā paspilgtinās ne vien šķīvī esošais kausētais siers, bet arī fenhelis, kas zupai itin labi piestāv.
Gardais aknu stroganovs ar kausēto sieru
Gardai maltītei aknu stroganovs ar sīpoliem, sēnēm un sālītiem gurķiem.
Krēmīga siera zupa ar malto gaļu
Ja tev garšo frikadeleļu zupa, bet negribas tērēt laiku, ķēpājoties ar frikadeļu gatavošanu, šī zupa būs īsts atklājums. Kausētais siers tai piešķir īpaši krēmīgu garšu un sātīgumu.
Ātrais pupiņu–maltās gaļas sautējums ar kausēto sieru
Ātrai ikdienas maltītei konservētu pupiņu–tomātu sautējums ar malto gaļu un kausēto sieru.
Ar kausēto sieru pildītas portobello sēnes
Karstajām uzkodām vai piedevai pie pamatēdiena – šampinjoni pildīti ar kausēto sieru un ceptiem sīpoliem.
Rudens dārzeņu zupa ar kausēto sieru
Rudens ir pateicīgs laiks zupu gatavošanai. Saliekot kopā visu iespējamo, ko sniedz dārza veltes šajā laikā, sanāks izcili laba zupa! Papildu sātam – kausētais siers un par gaļas trūkumu neviens nesūdzēsies.
Karstā siera mērce ar dillēm
Karstā mērce no kausētā siera ar dillēm - kā piedeva pamatēdienam vai uzkodu galdam.
Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu
Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu ātrajām uzkodām.
Puķkāpostu un siera sacepums
Vienkārši pagatavojams ēdiens, kas būs piemērots arī veģetāriešiem.
Kausētā siera vafeles
Kausētā siera vafeles - visiem dzīves gadījumiem.
Dārzeņu zupa ar kausēto sieru
Sātīgai ēdienreizei - dārzeņu zupa ar kausēto sieru.
Siera kēksiņi ar šķiņķi un konservētu kukurūzu
Tiem, kam labāk patīk sāļie našķi, iesakām pagatavot sāļā siera kēksiņus ar šķiņķi un konservētu kukurūzu.
Ātrie kausētā siera mīklas pīrādziņi bez raudzēšanas
Jau labu laiku "Facebook" grupu "Māmiņas gatavo" ir pārņēmis īsts trakums – ātri pagatavojami un ļoti gardi pīrādziņi, kuru mīklai nepieciešamas vien divas sastāvdaļas – kausētais siers un milti. Piefiksējām recepti, bet ikdienas steigā piemirsām. Šķirstot "Cāļa Virtuves" arhīvu, vēlreiz uzdūrāmies šai receptei un nolēmām, ka jāpārbauda! Jāatzīst, ka pīrādziņi ir ne vien tiešām ātri un vienkārši pagatavojami, bet arī garšo lieliski! Izmēģiniet!
Kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums
Sātīgai maltītei ikdienā vai svētkos – kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums.
Lavašs ar krabju nūjiņām
Lavašs ar krabju nūjiņām - garda un vienkārši pagatavojama uzkoda.
Gardā frikadeļu zupa ar kausēto sieru
Frikadeļu zupa plus kausētais siers – tā tik ir ideja! Izvāri pieclitrīgo katlu, lai varētu mieloties ar gardo zupiņu vairākas dienas pēc kārtas! Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Supervienkāršie kausētā siera cepumi no divām sastāvdaļām
Visvienkāršāk pagatavojamie siera cepumi no kausētā siera un miltiem.
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu un kausēto sieru
Maltās gaļas, kartupeļu un kausēta siera sacepums - un ģimene pilniem vēderiem.
Maltās gaļas groziņi ar biezpiena un kausētā siera pildījumu
"Kad bija apnicis viss tradicionālais, tad, pāršķirstot žurnālus, uzgāju pildīto maltās gaļas groziņu recepti, ko nolēmu izmēģināt. Varu tikai apliecināt, ka rezultāts ir ļoti gards. Piedevās pagatavoju pērļu grūbas ar svaigiem zaļajiem zirnīšiem, kas apcepti sviestā ar nelielu sojas mērces piedevu," – tā recepti piesaka Zanda Riekstiņa.