Jolo virtuve - 114
Foto: Privātais arhīvs
Kausētais siers ir universāls produkts, ko var izmantot ne tikai smērēšanai uz maizes, bet arī ātru darbdienu vakariņu pagatavošanai – to var gan pievienot zupām, sautējumiem un sacepumiem, gan pagatavot ņammīgu siera mērcīti, ko pasniegt ar kartupeļiem, makaroniem vai rīsiem. Ja vēlies baudīt pavisam ātru maltīti, kausēto sieru vari izmantot kā lavaša pildījumu, papildinot to ar citām garšīgām sastāvdaļām.

Bet, ja vēlies panašķoties, pagatavo kausētā siera vafeles, sāļos kēksiņus vai ļoti ātros speķa pīrādziņus.

Kausēto sieru vēsture ir ļoti sena, jo pirmo kausēto siera kārbiņu tirgoja 1911. gadā Vācijā. Tas bija Ementāles kausētais siers. Mūsdienās veikalos iespējams iegādāties dažādus kausētos sierus, turklāt daudzi no tiem jau ir papildināti ar dažādām garšām un piedevām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!