Klasiska dāvanu paciņas izvēle būs cepumi – drūpoši smilšu, pikantie Parmezāna siera vai saldie kokosriekstu. Tāpat itin viegli pats mājās vari savirpināt trifeles, kas papildinātas ar riekstiem, žāvētiem augļiem, kakao un citām piedevām. Bet, ja nebīsties kāda apjomīgāka konditorejas izaicinājuma, tad dāvanas saņēmējs būs īpaši priecīgs redzēt un izgaršot mājās gatavotus zefīrus, īpašas šokolādes konfektes, mīkstus īrisus.
Kad esi izdomājis, ko garšīgu gatavosi dāvanām, parūpējies arī par to, lai našķi būtu skaisti iesaiņoti. Konditorejas piederumu un papīrlietu veikalos pieejami gan celofāna dāvanu maisiņi, gan skaistas kartona kastītes. Trifeles vari salikt individuālos mini mafinu papīriņos, lai tās nesalīp kopā. Bet cepumus var ietīt cepampapīra sloksnē un apsiet ar skaistu lentīti. Un neuztraucies – ja kārumus gatavosi pat nedēļu līdz svētkiem, tie būs vēl pietiekami gardi dāvināšanai. Lai gards gatavošanās laiks svētkiem!
Mājās gatavotas piparmētru karameles
Piparmētru karameles, ko ar nelielu piepūli var pagatavot mājās. Grūtākais ir novaktēt, kad karameles masa ir gatava sadalīšanai. Iegūtās konfektes būs garšīga dāvana svētkos, ar ko palutināt mīļos!
Mīkstie lavandu zefīri
Mājās gatavoti mīkstie zefīri ar lavandu smaržu un garšu. Ja glīti tos sasaiņo, zefīri būs lieliska dāvana svētkos.
Šokolādes un lazdu riekstu konfektes
Saldas šokolādes konfektes ar šokolādes karameles un lazdu riekstu pildījumu. Garda ideja, kā apdāvināt mīļos svētkos.
Saldais našķis – medus un pistāciju nuga
Cukura, medus un riekstu saldais našķis jeb nuga (nougat) – šoreiz ar pistācijām un mandelēm. Pagatavo, lai našķotos tāpat vai ievīstītu svētku paciņās dāvanām.
Mājas īrisa konfektes ar pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Saldie īrisi ar pienu mājas gaumē – masai pievienots kļavu sīrups izteiksmīgākai garšai, bet rieksti piešķir kraukšķīgumu. Skaisti sasaiņoti, īrisi var būt burvīga pašu gatavota dāvana svētkos.
Šokolādes un ruma trifeles dāvanu paciņām
Kārdinošas tumšās šokolādes trifeles ar pavisam nedaudz ruma. Sasaiņo tās skaistā kastītē un būsi ieguvis jauku, paša gatavotu dāvanu svētkos.
Cepumi ar Brazīlijas riekstiem
Smilšu mīklas cepumi ar Brazīlijas riekstiem un piparkūku garšvielām. Ja piparkūku garšvielas nav, tās aizstāj ar kanēli, maltu muskatriekstu, maltām krustnagliņām un maltu koriandru.
Krāšņs saldais kociņš no mājās gatavotām trifelēm
Iespaidīgs un graciozs veids, kā pasniegt vienkāršās un garšīgās saldā krējuma un šokolādes trifeles. Kociņā satilps aptuveni 80 konfekšu, un tas var kalpot kā dāvana kādam mīļam cilvēkam svētkos vai Ziemassvētku galda centrālais objekts.
Bez grēka trifeles no datelēm un riekstiem
Kuram gan nekārojas kas salds? Taču – ko darīt gavētājiem, kas atteikušies no šokolādes, bet trifeles tik ļoti, ļoti gribas? Šī recepte, kuras pamatā ir sulīgas dateles un labi rieksti, ļoti veselīgi remdinās kāri pēc saldumiem.
Pistāciju un kokosriekstu konfektes
Man patīk pistāciju rieksti. Kādreiz gan pazinu tikai čaulās un sālītus, un tie man ļoti garšoja, bet izrādās, veikalos var atrast arī izlobītus no čaulām un nesālītus. Lūk, arī atbilde uz manu kādreizējo jautājumu - kā var pietikt pacietības lobīt ārā pistācijas, lai pievienotu tās ēdieniem.
Šokolādes konfektes kokosriekstu skaidiņās
Šokolādes konfektes - jaukai nodarbei un gardam rezultātam gatavojam kopā ar bērnu.
Griljāžas groziņi jeb Florentīni
Kraukšķīgi rieksti, mīksti ķirši un stingra brūnā cukura karamele maigas šokolādes groziņā. Griljāžas groziņi jeb florentīni piestāv ne tikai svētku laikam, bet būs arī lieliska dāvaniņa tuviniekiem un draugiem.
Mazie banānu un valriekstu kukulīši dāvināšanai
Ziemassvētkiem strauji tuvojoties, dažādi saldumi un kārumi, kurus uzdāvināt draugiem, radiem un kolēģiem, kļūst arvien aktuālāki. Lūk, vēl viena garda ideja, kuru pagatavot pašam un pēc tam iesaiņot skaistā paciņā – banānu un valriekstu kūkas vai maizes kukulīši, ja tā labpatīk tos dēvēt.
Kraukšķīgi Parmezāna siera cepumi ar sēkliņām
Samtaini un gardi sviesta, miltu un cietā siera mīklas cepumi ar drusku Kajēnas piparu asumiņam. Cepumus var sacept un iesaiņot kā burvīgu dāvanu svētkos, garšīgi iepriecinot draugus, tuviniekus vai kādu citu.
Mīkstie kanēļa zefīriņi svētkiem
Cukuroti, smaržīgi un ak, cik saldi! Gaisīgie zefīri būs ideālais Ziemassvētku našķis ikvienā mājā. Pie reizes, skaisti iesaiņotie zefīra gabaliņi var kalpot kā paša gatavota dāvana svētkos.
Mājās gatavoti vaniļas zefīri jeb 'maršmelovi'
Kas to būtu domājis, ka saldo, ķepīgo un mutē kūstošo zefīru var tik vienkārši pagatavot mājās. Pagatavošanai gan nepieciešamas pāris stundas, bet zinot, ka sastāvā būs tikai pašu liktas lietas, tas ir tā vērts!
Smilšu mīklas sirsniņcepumi ar dzērvenēm
Mutē kūstoši sirsniņcepumi ar spirdzinošiem dzērveņu gabaliņiem, kuri noslēpušies aiz cukurotās garoziņas.
Vienkāršie kokosriekstu-pekanriekstu cepumi
Grezni cepumi, kurus vari glīti iesaiņot un uzdāvināt kādam īpaši mīļam cilvēkam. Tavas pūles noteikti tiks atzinīgi novērtētas.
Mājās gatavotas marcipāna konfektes ar šokolādi un pistācijām
Mājās gatavotas marcipāna konfektes - gan pašu priekam, gan dāvaniņām Ziemassvētkos! Recepte no portāla "Cālis.lv" arhīva.
Franču virtuves klasika – marcipāna konfektes ar saldu glazūru
Mīkstās marcipāna konfektes ar baltu pūdercukura glazūru. Marcipāna masa papildināta ar cukurotām apelsīnu miziņām, aprikožu džemu un nelielu daudzumu apelsīnu liķiera. Konfektes tradicionāli gatavo Francijā, un to nosaukums tiek saistīts ar Ēksanprovansas (Aix-en-Provence) pilsētu, jo pēc tās tie ieguvuši savu nosaukumu – Calissons d'Aix, jo šajā Francijas reģionā 16. gadsimtā iegūtas mandeles.
Ziemassvētku trifeles
Ziemassvētku trifeles var pildīt pašizgatavotās kastītēs un pasniegt kā lielisku Ziemassvētku dāvanu!