konfektes, trifeles, šokolāde, apelsīnu šķēlītes
Foto: Shutterstock
Tā kā arī Ceturtā advente jāpavada saldi, gatavojoties svētkiem mājās vari pagatavot ne vien apjomīgas kūkas un pīrādziņus, bet arī mazākus gardumus – saldas trifeles. Šie našķi ir itin viegli pagatavojami un neprasa lielas pūles – atliek vien pagatavot pamata masu un velt bumbiņas. Lūk, 10 kārdinošas receptes no "Tasty" virtuālās pavārgrāmatas krājumiem!

Visiem labi pazīstamas ir šokolādes trifeles – tās ir mutē kūstošas, sātīgas un ļoti, ļoti saldas. Šokolādes trifeļu pamatā ir biezais ganaša krēms, ko gatavo no šokolādes un saldā krējuma – šokolādi izkausē un karsē divas reizes, lai tā būtu vajadzīgajā konsistencē. Bez šokolādes trifelēm vari pamēģināt arī kokosriekstu konfektes jeb trifeles, kas gatavotas no piena. Vai lazdu riekstu vai pistāciju konfektes, kas būs jo īpaši atbilstošas svētkiem. Bet, ja saudzē savu figūru, noteikti pamēģini trifeles "bez grēka" - no žāvētiem augļiem. Lai garšīgi!

Vīģu un tumšās šokolādes trifeles

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!