kārtainās mīklas pīrādziņi ēdiens svētki
Foto: Shutterstock
Svētku mielastam un viesu uzņemšanai latvieši jau izsenis saulgriežos ir cepuši dažādus pīrāgus un raušus ar pildījumu. Visiecienītākie, protams, ir klasiskie speķa rauši, turklāt katrā mājā tos gatavo "pa savai modei". Tiem, kuri, gluži kā mēs, uzskata, ka senču paražas ir jātur cieņā un svētki nav sākušies, pirms no virtuves nesāk vēdīt kārdinošs pīrādziņu aromāts, esam sarūpējuši septiņas pārbaudītas receptes.

Ko savai gaumei atbilstošu atradīs gan klasikas cienītāji, kuriem šķiet, ka visgardākie pīrādziņi sanāk no laicīgi iejautas rauga mīklas, gan steidzīgie, kuri varēs pagatavot kausētā siera mīklas pīrāgus nepilnas stundas laikā.

Tie, kuri iecienījuši kārtainās mīklas pīrādziņus, iespējams, tieši Ziemassvētkos var izmēģināt spēkus, pagatavojot kārtaino mīklu. Kā tas darāms, uzzināsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!