Gatavojot piparkūku mīklu jāatceras, ka pēc sviesta izkausēšanas, katliņam vairs nav jāatrodas uz atklātas liesmas. Tas vajadzīgs, lai, pievienojot miltus, tie saveltos kā nākas. Tāpat miltus, gatavojot mīklu, nepievieno visus uzreiz – tā kā tajos ir daudz lipekļvielu, jānovaktē, kad mīklas konsistence ir tāda, kā nākas. Neaizmirsti arī par pienācīgu garšvielu daudzumu – piparkūku garšvielas pēc izcepšanas nejutīs tik ļoti, kā "svaigā" mīklā, tāpēc labāk piebērt nedaudz vairāk, nekā par maz. Gatavo mīklu pirms cepšanas jāatpūtina vismaz uz nakti, lai garšas labi sasūktos.
Šeit meklē padomus, kas jāņem vērā, cepot piparkūkas, bet šajā rakstā testējām piparkūku glazūras, lai arī tu varētu atrast sev piemērotāko. Priecīgus svētkus!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit