piparkūkas ziemassvētki
Foto: Shutterstock
Nav piparkūku, nav Ziemassvētku – vismaz šādu apgalvojumu pārliecinoši atbalsta tie svētku svinētāji, kuriem piparkūkas ir svarīgākais baudāmais našķis decembrī. Ja vēl ne reizi neesi mēģinājis pats pagatavot piparkūku mīklu mājās, varbūt ir pienācis īstais brīdis pamēģināt? No "Tasty" recepšu krājumiem izvēlējāmies 12 piparkūku mīklu variantus, kas būs pa spēkam katram, ja vien tiks sekots norādēm.

Gatavojot piparkūku mīklu jāatceras, ka pēc sviesta izkausēšanas, katliņam vairs nav jāatrodas uz atklātas liesmas. Tas vajadzīgs, lai, pievienojot miltus, tie saveltos kā nākas. Tāpat miltus, gatavojot mīklu, nepievieno visus uzreiz – tā kā tajos ir daudz lipekļvielu, jānovaktē, kad mīklas konsistence ir tāda, kā nākas. Neaizmirsti arī par pienācīgu garšvielu daudzumu – piparkūku garšvielas pēc izcepšanas nejutīs tik ļoti, kā "svaigā" mīklā, tāpēc labāk piebērt nedaudz vairāk, nekā par maz. Gatavo mīklu pirms cepšanas jāatpūtina vismaz uz nakti, lai garšas labi sasūktos.

Šeit meklē padomus, kas jāņem vērā, cepot piparkūkas, bet šajā rakstā testējām piparkūku glazūras, lai arī tu varētu atrast sev piemērotāko. Priecīgus svētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!