Ja izvēle nav kritusi par labu kādam no latviešu tradicionālās virtuves desertiem – rupjmaizes kārtojumam, sklandrausim vai debesmannai – tad iedvesmu var smelties citu valstu tradīcijās. Svētku maltīte noteikti būs izdevusies, ja pamēģināsi Eiropā populāro Ziemassvētku ruleti jeb "pagali", ko it nemaz nav grūti pagatavot, ja zināma biskvīta rulešu recepte. Briti iecienījuši žāvēto augļu kūkas, kas arī pie mums ieguvušas lielu popularitāti. Bet īpašu svētku sajūtu radīsi, ja katram ēdājam pasniegsi individuālā trauciņā pagatavotu desertu, piemēram, rīsu pudiņu ar gardu ogu mērci, šokolādes krēmu, vaniļas krēmu ar dzērvenēm vai neparasto plūškoka želeju.
Lai garšīgi svētki!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit